Elmarad idén a Sziget Fesztivál

2021. május 6. – 12:11

frissítve

Elmarad idén a Sziget Fesztivál
A Sziget fesztivál 2019-ben – Fotó: Sóki Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményben jelentette be a Sziget Fesztivál főszervezője, Kádár Tamás, hogy a 2021-es fesztivál elmarad.

„Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket – látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén – arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk” – írja a közleményben Kádár.

Kádár a közleményben elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a fesztiválokhoz kapcsolódó cégek és dolgozók életét rendkívüli módon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette.

„A ’22-es szezont tehát úgy várjuk, mint fesztiválévet eddig még soha” – írja a főszervező. A fesztivál egy rövid videót is közzétett arról, hogy inkább a jövő évre koncentrálnak.

A 2020-es Sziget Fesztivál akkor maradt el, amikor a kormány tavaly áprilisban bejelentette, megtiltják az 500 főnél nagyobb rendezvények megtartását. Akkor a Sziget Zrt. egyszerre jelentette be, hogy elmarad a Volt, a Balaton Sound és a Sziget is. A Balaton Sound és a Volt Fesztivál idén is elmarad, ugyanígy a Fezent sem tartják meg a külföldi fellépők visszamondásai miatt

Idén már változatosabb a helyzet a nyári magyar fesztiválok tekintetében, a kisebb rendezvényeket elkezdték bejelenteni. Júliusban megtartják a Bánkitó Fesztivált és a Művészetek Völgyét, augusztus végén pedig a jelenlegi állás szerint lesz Fishing On Orfű is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!