Augusztusban tartják meg a Fishing On Orfűt

2021. május 5. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Két dátumra foglalta le korábban a Fishing On Orfű a fellépőit a járvány miatt. Szerdán bejelentették, hogy végül a későbbi, augusztusi időpontban tartják meg a fesztivált.

A fesztivált augusztus (24)-25-28 között rendezik. Augusztus 24-e egy különleges „beköltöző nap” azok számára, akik a járvány alatt a legnagyobb mértékben támogatták a fesztivált (pl. nem váltották vissza bérletüket). Az eredetileg kitűzött júniusi dátummal, ahogy írják,

„Pontosan 6 hét múlva nyitnánk a Fishing kapuit. A hátralévő idő egész egyszerűen már nem elegendő a professzionális felkészülésre. (…) A hátralévő idő rövidségén túl számos további szempontot is figyelembe kellett vennünk, ezek közül a legfontosabb, hogy továbbra sincs kormányzati döntés a zenés, táncos rendezvények megtarthatóságával kapcsolatban.”

A Fishing On Orfű korábban a két időpontról a fesztivál látogatóit is megszavaztatta, az emotikonok alapján és a végső kiértékelés szerint a fesztiválozók körében is az augusztusi pótdátum számított csábítóbbnak.

Az eredeti, júniusi időpontban a szervezők egy kisebb, 3 napos rendezvényt is tartanának, a MiniFishinget június 17-19. között tartanák, amennyiben ezt a szabályozások lehetővé teszik.

Ahogy arról korábban írtunk, a fesztiválok tavalyhoz képest idén különböző irányokba mennek azzal kapcsolatban, megtartják-e rendezvényüket. A Művészetek Völgye a héten jelentette be, hogy július 23. és augusztus 1. között megtartják fesztiváljukat, ha a járványhelyzet engedi, a július 8. és 10. közötti Bánkitó Fesztivált pedig már biztosra vehetik a fesztiválozók. Sound és a Volt fesztivál tavalyhoz hasonlóan idén is elmarad, ugyanígy a Fezent sem tartják meg a külföldi fellépők visszamondásai miatt.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője nemrég azt mondta, még mindig nem tudni, hogy lesz-e Sziget Fesztivál az idén, bár valószínűbbnek tartja, hogy nem. Szerinte a kisebb, főként a hazai közönségnek szóló fesztiválokat a nyár végén és ősszel Budapesten és az ország más városaiban megtartják majd. A tervek szerint a szintén a Sziget Programiroda által szervezett Gyereksziget és Gourmet-fesztivál is lesz szeptemberben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!