A Last of Us Part Two tarolt a videójátékos díjátadón, de azért volt néhány meglepetés

2020. december 11. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek hajnalban lezajlott a Game Awards videójátékos díjkiosztó. A Game Awardsot gyakran a játékok Oscarjának nevezik, és évről évre egyre nagyobb szabású. Ahogy mindig, a díjakon kívül bemutattak trailereket és bejelentettek játékokat, de idén még Hollywood-i hírességek is a nevüket adták Geoff Keighley kanadai újságíró bulijához: Christopher Nolan, Brie Larson, Gal Gadot és Keanu Reeves is tiszteletét tette, hogy átadjanak egy-egy díjat.

Aki követte idén a játékipart, az valószínűleg nem lepődik meg, hogy a gála nagy nyertese a Last of Us Part Two volt. A Naughty Dog játéka nyerte az Év játéka, valamint a Legjobb rendezésért, a Legjobb narratíváért, a Legjobb hangdesignért, a Legjobb alakításért (Laura Bailey kapta Abby eljátszásáért), a Hozzáférhetőségi innovációért és a Legjobb akció-kaland játéknak járó díjakat.

A legjobb indie a Hades lett, a legjobb VR a Half-Life: Alyx, a legjobb mobiljáték az Among Us, a legjobb régóta futó játék pedig a No Man's Sky. Ki gondolta volna a legendásan elbénázott induláskor, hogy ez a játék nemcsak hogy jó lesz, de még díjat is fog nyerni?

A legjobb zene díjat a Final Fantasy VII Remake szerezte meg, a legjobb művészeti rendezést pedig a Ghost of Tsushima.

Az összes nevezettet és győztest itt nézheti meg.

Premier premier hátán

Idén se maradtak el a bejelentések. Készül az Ark 2, (a trailerben Vin Diesel szerepelt), valamint a játékhoz kapcsoldódó Ark: The Animated series animált sorozat. Az Annapurna Interactive és a Fullbright dolgoznak az új játékukon, az Open Roadson, ami egy anya-lánya utazásra épül.

Az összes bejelentést és trailert az IGN szépen összeszedte.

A Bioware bedobott egy kis kedvcsináló trailert a Dragon Age 4-nek, amit már lebegtetnek egy ideje. Kiderül belőle, hogy feltűnik majd néhány ismert karakter (a trailerben Varric beszél egy hétköznapi hősről), de természetesen semmi több.

A nagy meglepetés sokak számára talán az új Mass Effect beharangozója volt. Nyilván semmi konkrét nem derül ki belőle, de a rajongók elkezdhetnek elemezni és találgatni, és jó kis hangulatkeltő az eredeti trilógia felújított verziója előtt.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!