Liam Neeson thrillere pár rongyos millióval első Amerikában

2020. október 25. – 21:25

frissítve

Liam Neeson thrillere pár rongyos millióval első Amerikában

Másolás

Vágólapra másolva

Liam Neeson thrillere, a Becsületes tolvaj volt a legnépszerűbb film az észak-amerikai mozikban most hétvégén – írja a Variety. A film ezt megdöbbentően kevés, 2,4 millió dolláros bevétellel érte el, ami az elmúlt két hónap egyik legrosszabb eredménye. A Becsületes tolvajt 10 napja játsszák, eddig 7,5 milliót hozott, de gyártója, az Open Road produkciós cég illetékese mégis elégedetten nyilatkozott, kiemelve, hogy sok embernek fontos még a moziélmény. Valószínűleg azért nem volt tömve az a több mint 2500 mozi, ahol a filmet játszották – de ez nyilván nem a film hibája, hanem a koronavírus-járvány kellemetlen hozadéka. A korlátozások a mozikat is sújtják, sok közülük nincs is nyitva, illetve az emberek is kevésbé szívesen ülnek be két órára zárt térbe. Így érthető, hogy a toplista élén is ilyen, a tavalyi számokhoz képest igen szerény összeg szerepel. A nyitó hétvégi rekord egyébként éppen tavaly dőlt meg, amikor a Bosszúállók: Végjáték 357 millió dollárt hozott az első napjaiban. Ez ma elérhetetlenül távolinak tűnik.

A második helyezett Robert de Niro vígjátéka, a Nagypapa hadművelet, 1,9 millió dollárral, a harmadik és negyedik helyen pedig 1,3-1,3 millió dollárral a The Empty Man című horror áll, illetve Chritopher Nolan időutazós sci-fije, a Tenet. Sokat elmond, hogy a következő három helyezett a Disney három régi filmje, amiket a közelgő Halloweenre időzítve újra bemutattak: a Karácsonyi lidércnyomás, a Hókusz pókusz és a Szörny Rt. 577 ezer, 530 ezer, illetve 494 ezer dollárt termelt.

A járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt a héten három újabb film bemutatóját elhalasztották: a Doktor Szöszi 3., a Kampókéz új feldolgozása és a Szellemirtók: Az örökség is a tervezettnél később kerül mozikba, pontos premierdátumuk még nem ismert.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!