A duplájára hizlalták a bringás Balaton-kört

2024. február 22. – 18:11

Másolás

Vágólapra másolva

A bringás Balaton-kerülés sokak bakancslistáján ott szerepel, sokan pedig ki is pipálták már. A klasszikus kör bringaútjain időnként fellépő tumultus és a strandoló tömeg nem mindenkinek fekszik, egy újonnan kijelölt, 400 kilométeres kör viszont nekik is bejöhet.

A BalatonBike365 a parttól többször eltávolodó kört jelölt ki, somogyi, zalai és Balaton-felvidéki kanyarokkal, amelynek a KalandKör nevet adta. A mindkét irányból végig kitáblázott, de nem a hagyományos kerékpárúton vezető túraútvonalon a könnyebb és nehezebb terepszakaszok váltják egymást, a teljes kört 12 szakaszra bontották.

Az új nyomvonalon egységes jelrendszer vezeti végig a kerékpárosokat 263 irányjelző táblával. A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről is könnyen lehet csatlakozni a KalandKörre, a GPS alapú tájékozódást pedig az ingyenesen letölthető BB365 applikáció segíti, írta közleményében a BalatonBike365.

A KalandKör nyomvonala – Forrás: BalatonBike365
A KalandKör nyomvonala – Forrás: BalatonBike365

A KK400 teljesítésének időbeli mérését 50 kihelyezett QR-kód segíti, telefonnal leolvasva másodperces pontossággal kiderülnek a részidők, így akár másokkal is versenyezni lehet. Minden szakasz sikeres teljesítése után letölthető, a közösségi médiában megosztható online oklevelet kapnak a bringások, valamint személyre szabottan gyűjthetik a teljesített szakaszokat, melynek időtartama egy online eredménylistában látszódik.

Princzinger Péter a VisitBalaton Nkft. ügyvezetője azt mondta, hogy a kör kijelölésével Magyarország legnagyobb összefüggő úgynevezett gravel útvonalhálózatát is meg akarták alkotni. A gravelezés most az egyik legnépszerűbb trend, némileg leegyszerűsítve földutakon versenyzést, tekerést jelent országúti kerékpárokhoz hasonló gépekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!