A keresztet állító egyesület készített tűz körüli ülőkéket a Látó-hegy emlékkeresztjéből

2023. augusztus 30. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden írtuk meg a Turista Magazin cikke alapján, hogy ledöntötték a négy méter magas Szent Margit-keresztet a Vác feletti Látó-hegyen, és tűz körüli ülőkének hasogatták fel azt. Szerencsére mára kiderült, hogy a Nagy-Szénás csúcsán lévő kereszt esetével ellentétben itt nem rongálás történt.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A keresztet 2001-ben Szent Margit tiszteletére felállító Szentimrevárosi Egyesület nevében Török Tamás arról tájékoztatta a lapunkat, hogy ők döntötték le a keresztet és hasogatták fel, mindez azonban egy tervszerű felújítás első lépése volt.

Mint Török Tamás írta, mivel a fakeresztet a felállítása óta már háromszor megrongálták, illetve ledöntötték, idén úgy határoztak, hogy új keresztet állítanak.

„Első lépésként augusztus 21-én kiemeltük a helyéről a régi keresztet, és megkezdtük az alapozást. Az új kereszt készítése folyamatban van. Terveink szerint a kereszt felállítása az eredeti helyén októberben lesz. A helyéről kiemelt kereszt anyagát felhasználtuk padok készítésére, a kirándulók pihenése céljából.”

A további félreértések elkerülése érdekében nemsokára tájékoztató táblát fognak felállítani a helyszínen.

Természetesen túraajánlónk is van a helyszínre, ha októberben meg szeretné nézni az új keresztet (vagy látni szeretné, milyen volt a régi):

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!