Nem bírt egymással az Arsenal és a Liverpool az angol bajnokság vasárnapi rangadóján

2024. október 27. – 19:38

Másolás

Vágólapra másolva

Fordulatos meccsen 2-2-es döntetlent játszott egymással az Arsenal és a Liverpool a Premier League vasárnapi rangadóján. Ezzel az eredménnyel a Manchester City járt a legjobban, amely így 23 ponttal maradt a tabella első helyén, a Liverpool pedig 22-vel a második. Szoboszlai ezúttal nem került a kezdőbe, a 63. percben állt be végül Mac Allister helyére.

Az Arsenalnál több kulcsjátékos sem volt bevethető, élükön a sérült Martin Ødegaarddal, de olyannyira nem szenvedték meg a hiányzóikat, hogy rögtön a kilencedik percben vezetést szereztek. White szinte a semmiből, bőven a saját térfeléről indította a jobb szélen meginduló Sakát, aki elfutott Robertson mellett, aztán be is fűzte őt, és védhetetlenül bombázott a rövid felsőbe.

Nem sokkal később már Szalah egyenlített majdnem, a 18. percben pedig egy szöglet után pedig meg is lett a Liverpool első gólja, Van Dijk fejelt az üres kapuba. A meccs az eseménydús kezdés után sem ült le, mindkét csapat nagyon agresszíven játszott, ebből pedig a félidő végére az Arsenal jött ki jobban, egy szabadrúgás után Merino érkezett tökéletes ütemben, és fejelt el Kelleher mellett. A gólt a videóbíró is megnézte, de a spanyol nem volt lesen, így 2-1-re vezetett az Arsenal.

A második félidőre érezhetően feljavult a Liverpool, hosszabb periódusokra is át tudták venni az irányítást, de igazán veszélyes helyzeteket nem tudtak kidolgozni. Arne Slot a 63. percben hármas cserével próbálta felrázni a csapatát, méghozzá kicsit szokatlan módon – Cimikasz Alexander-Arnoldot, Gakpo pedig Díazt váltotta, Szoboszlai pedig nem a támadóbb pozícióban játszó Curtis Jones, hanem Mac Allister helyére érkezett.

Nagy változást ez sem hozott, bár Szoboszlainak volt egy tétova lövése, az Arsenal viszont közben a fél hátvédsorát elvesztette, Gabrielt és Timbert is sérülés miatt kellett lecserélni. Ez az eleve meglévő sérülésekkel és eltiltásokkal (Calafiori előbbi, Saliba utóbbi miatt hiányzott) együtt azt jelentette, hogy az Arsenalnak egyetlen kezdő védője sem volt a pályán, és ennek talán lehetett némi szerepe abban, hogy Szalah egy remek kontra végén kiegyenlített a 81. percben.

Mohamed Szalah ünnepli a Liverpool egyenlítő gólját – Fotó: Peter Cziborra / Reuters
Mohamed Szalah ünnepli a Liverpool egyenlítő gólját – Fotó: Peter Cziborra / Reuters

A 90. percben az Arsenal így is majdnem megnyerte a meccset, de hiába találtak be, a játékvezető Anthony Taylor jelezte, hogy már rég belefújt a sípjába, így nem érvényes a találat. A liverpooli játékosok nagy része amúgy meg is állt emiatt, szóval nem volt olyan meglepő, hogy a hazaiak gólt szereztek, de így maradt a 2-2. A hétperces ráadás végén az Arsenal egyszer még beszorította a Liverpoolt a saját tizenhatosára, de ebből sem lett semmi, így a végére maradt a döntetlen.

A vasárnapi játéknap többi meccsén a Chelsea 2-1-re verte a Newcastle-t, a Crystal Palace meglepetésre 1-0-ra győzte le a Tottenhamet, a Manchester United pedig egy hosszabbításban megítélt és értékesített tizenegyessel kapott ki 2-1-re a West Hamtől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!