Carlos Sainz nyert, de Verstappen büntetései miatt lett emlékezetes a Mexikói Nagydíj

2024. október 27. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

A pole pozícióból induló Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat, ezzel idei második, pályafutása negyedik futamgyőzelmét aratta.

A második Lando Norris lett a McClarennel, míg a Ferrari másik versenyzője, Charles Leclerc futott be a harmadik helyen. Norris ezzel 10 ponttal csökkentette a hátrányát a világbajnoki pontversenyben Max Verstappen mögött, aki 47 ponttal vezet az angol riválisa előtt.

A verseny fő beszédtémáját a Max Verstappen ellen ítélt büntetések adták, a holland ellen a verseny során összesen 20 másodpercnyi büntetést szabtak ki két különböző eset miatt.

Verstappen hiába előzte meg Sainzt a rajtnál, a kilencedik körben a Ferrari versenyzője visszavette a vezetést, így Verstappen később már Norris ellen csatázott, akit a versenybírók szerint szabálytalanul szorított le a pályáról.

Ezért járt az első tíz másodperces büntetés, majd a holland egy kanyarlevágásért kapta a második tíz másodperces ítéletet. Verstappen végül a hatodik lett a futamon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!