Verstappen behúzta az amerikai sprintfutamot, a Ferrarik nagyot meccseltek Norrisszal

2024. október 19. – 20:42

Másolás

Vágólapra másolva

Lando Norris kapta el legjobban az Amerikai Nagydíj sprintfutamának rajtját, a célegyenes végi nagy emelkedő utáni kanyarban jól helyezkedve hamar a második helyre jött fel az élről induló, az első helyét megtartó Max Verstappen mögé. Mögöttük George Russell nagy csatában volt a két Ferrarival, akik maguk is hatalmas közdelemben voltak egymással az első körökben. Charles Leclerc és Carlos Sainz a 19 körös sprintfutam 3. körében többször is egymás mellé-elé került, de tartósan nem változott közöttük a sorrend a remek, izgalmas manőverek ellenére sem.

Legalábbis eleinte, az ötödik körben ugyanis Sainz sikerrel előzte meg csapattársát, megszerezve a negyedik helyet. Ekkorra némileg megnyugodhatott az élen Verstappen, hiszen egy másodperc fölé növelte előnyét Norrisszal szemben, akit továbbra is szorosan követett Russell. Ráadásul mögöttük a két Ferrari is felzárkózott, így a 2-5. helyeken egy nagyobb és elég izgalmas vonat jött össze. A Ferrarik lendülete töretlen volt, a kilencedik körben Sainz, a tizedikben Lelcerc előzte meg Russelt, így a két Ferrari már 3-4. helyeken volt.

A futam második felében inkább a mezőny hátsó részében jöttek az előzések, de a legvégén jutott még egy pontszerző helyes helycsere is, amikor Sainz a második helyet megszerezve megelőzte Norrist. Leclerc is megpróbálkozott a McLaren elé kerülni, talán össze is értek a manőver közben, de neki végül nem jött össze az előzés.

A sprintfutamot így Max Verstappen nyerte Carlos Sainz és Lando Norris előtt, a háromszoros címvédő holland ezzel 2 ponttal növelni tudta az előnyét Norrisszal szemben az összetett pontversenyben.

Az Amerikai Nagydíj időmérőjét magyar idő szerint szombaton éjféltől tartják, a futam vasárnap este (szintén magyar idő szerint) 9-kor rajtol majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!