Messi utolérte Ronaldót a válogatott meccseken lőtt mesterhármasok számában

2024. október 17. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Argentína 6-0-ra győzött Bolívia ellen Buenos Airesben. A világbajnoki selejtezőn Lionel Messi három gólt lőtt, és adott még két gólpasszt is. A 37 éves támadó ezzel beérte Cristiano Ronaldót a válogatott meccseken lőtt mesterhármasok számában. Mindketten 10-10 mesterhármast szereztek eddig a nemzeti csapatukban, ami világrekord.

Ezzel az eredménnyel Argentína első a dél-amerikai selejtezőcsoportban Kolumbia mögött, akiktől vereséget szenvedtek még szeptemberben, de a legutóbbi fordulóban Venezuelával is csak döntetlenezni tudtak.

Bolívia ellen Messi szerezte az első gólt, majd Lautaro Martíneznek és Julio Álvareznek is gólpasszt adott. A negyedik argentin gólt Thiago Almada szerezte, majd Messi két perc alatt két góllal beállította a hatgólos különbséget.

Hiába vannak már mindketten pályájuk végén, és játszanak jóval gyengébb ligákban (Messi Amerikában, Ronaldo Szaúd-Arábiában), a két örök rivális tovább döntögeti a rekordokat. Messi ezzel a három góllal már 112-nél tart a válogatottban 189 meccsen. Ennél több válogatott gólja (133) csak Ronaldónak van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!