Egy kisebb grépfrút méretű cisztát távolítottak el Serena Williams nyakából

2024. október 17. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kisebb grépfrút méretű, jóindulatú cisztát távolítottak el Serena Williams nyakából – írja a Guardian. A sztárteniszező szerdán Tiktok-oldalán osztott meg egy videót, a felvétel leírás szerint Williams először májusban fordult orvoshoz, miután felfedezett egy csomót a nyakában. Ezután a sportolót MRI vizsgálatra küldték, az eredmények alapján orvosai nem látták indokoltnak a műtétet. Azonban a ciszta tovább nőtt, így végül megoperálták a 43 éves teniszcsillagot.

Williams átesett egy biopszián is, a leletek szerint nem rosszindulatú rákról volt szó. Williams a kórházban készítette a Tiktok-videót, amiben arról beszél, hogy a beavatkozás rendben ment. Egy másik, az X-en megosztott posztban pedig arról írt, hogy bár még mindig lábadozik, napról napra egyre jobban van, és számára mindig az egészsége lesz az első, de sajnálja, hogy az állapota miatt lemaradt sportoló társa, Rafael Nadal visszavonulásának híréről.

Serena Williams rút kiskacsaként kezdte, aztán volt fekete bárány is, végül mindent megnyert, majd 27 év után a tenisz állócsillagaként búcsúzott New Yorkban, a US Openen. A karrierje során sokszor alábecsülték, többször le is írták, de őt mindig motiválta, ha bebizonyíthatta, hogy az emberek tévednek vele kapcsolatban. Saját megítélése szerint azért lett a valaha volt legjobb teniszezők egyike, mert dühből játszott. A játékával, a megjelenésével és a személyes történetével is felforgatta a teniszt, végül úgy döntött, nem visszavonul, csak abbahagyja a profi sportot, hogy tovább fejlődjön. A Williamsről szóló portré cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!