Sporttörténelmet írt a Maldini család, a harmadik generációból is válogatott futballista lett

2024. október 15. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Maldini család harmadik generációja is bemutatkozott az olasz labdarúgó-válogatottban: a legendás Paolo Maldini 23 éves fia, Daniel Maldini az Izrael elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen debütált csereként az olasz felnőtt válogatottban.

Ezzel sporttörténelmet írt, ugyanis most először fordult elő, hogy egy családból három generáció is válogatott futballista lett.

Daniel Maldini a 76. percben állt be Giacomo Raspadori helyére az Udinesében rendezett hétfő esti meccsen. Az olaszok ekkor már 3-1-re vezettek, a végül pedig 4-1-re nyertek Izrael ellen. Négy meccs után 10 ponttal vezetik a csoportjukat a franciák és a belgák előtt.

Daniel Maldini az Izrael elleni nemzetek Ligája-mérkőzésen 2024. október 14-én – Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters
Daniel Maldini az Izrael elleni nemzetek Ligája-mérkőzésen 2024. október 14-én – Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters

„Nagyon boldog vagyok, hogy pályára léptem, és hogy jól sikerült a mérkőzés. Örülök, hogy a szüleim itt voltak, hogy megnézzenek. Majd beszélek velük, ha hazaértem” – nyilatkozta a meccs után Daniel Maldini.

Az ötvenes és hatvanas években futballozó Cesare Maldini 14-szer volt olasz válogatott. 2016-ban, 84 éves korában hunyt el. Fia, minden idők egyik legjobb védője, Paolo Maldini jócskán túlszárnyalta őt: 126-szor játszott az olasz válogatottban, amellyel vb-bronzérmet és -ezüstérmet, valamint Európa-bajnoki ezüstérmet is nyert.

Daniel Maldini az apjához és nagyapjához hasonlóan az AC Milannál focizott, de ott nem tudott tartósan megragadni az első csapatban. Az elmúlt években a Speziához, az Empolihoz és a Monzához is kölcsön adták, végül utóbbi klub végleg szerződtette őt. Az idei Serie A-szezonban eddig hét meccsen játszott, egy gól és egy gólpassza a mérlege.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!