Nemierőszak-ügybe keveredett Kylian Mbappé, a svéd rendőrség nyomoz

2024. október 15. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Nemierőszak-ügybe keveredett Kylian Mbappé, a Real Madrid francia válogatott futballistája, aki múlt héten a svéd fővárosban, Stockholmban bulizott a barátaival – írta a Le Monde.

Mbappé egy kisebb izomsérülésre hivatkozva nem vett részt a francia válogatott legutóbbi két Nemzetek Ligája-mérkőzésén, így volt ideje az október 9. és 11. közötti stockholmi látogatásra. A svéd Aftonbladet lap beszámolója szerint ebben az időszakban nemi erőszak történt az elegáns Bank Hotelben, ahol Mbappé és társasága megszállt.

Kylian Mbappé elhagyja a stockholmi Bank Hotelt 2024. október 11-én – Fotó: Lars Höglund / TT / AFP
Kylian Mbappé elhagyja a stockholmi Bank Hotelt 2024. október 11-én – Fotó: Lars Höglund / TT / AFP

Ezt október 15-én a stockholmi ügyészség is megerősítette, közleményükben azt írták, hogy a rendőrség nemi erőszak miatt feljelentést tett „egy október 10-én egy Stockholm központjában lévő szállodában történt incidenssel kapcsolatban”, neveket azonban nem említettek. Az Aftonbladet szerint a feljelentést azután tették, hogy az állítólagos áldozat orvoshoz fordult. Az Expressen című svéd lap szerint „alapos gyanú” merült fel Mbappéval szemben, de ez még nem indokolja a letartóztatását.

A világbajnok csatár hétfőn annyival kommentálta az ügyet, hogy „álhírek” áldozata lett. A Twitter-oldalán nagy betűkkel azt írta: „FAKE NEWS !!!!”, és arra tett utalást, hogy szerinte az eset összefüggésben lehet azzal, hogy kedden megy meghallgatására a francia Professzionális Labdarúgó Ligához, mivel jogvitája van az előző klubjával, a Paris Saint-Germainnel. Mbappé azt állítja, hogy a katari tulajdonú PSG 55 millió euróval tartozik neki.

Mbappé környezete az AFP-hez eljuttatott közleményében azt írta: „Ma egy újabb rágalmazó pletyka kezd terjedni az interneten a svéd Aftonbladettől. Ezek a vádak teljesen hamisak és felelőtlenek, és a terjesztésük elfogadhatatlan. (…) Minden szükséges jogi lépést megteszünk az igazság helyreállítása érdekében.”

A Paris Saint-Germainhez közel álló forrás az AFP-nek azt mondta, hogy „figyelmen kívül hagyják” Mbappé állítását, miszerint kapcsolat lehet a svédországi nemierőszak-ügy és a klubbal folytatott vitája között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!