Meccs után kivették a veséjét, az élete is veszélyben volt a korosztályos válogatott labdarúgónak

2024. október 14. – 13:12

Meccs után kivették a veséjét, az élete is veszélyben volt a korosztályos válogatott labdarúgónak
Zója-Katona Márk a korosztályos magyar válogatottban. A tehetséges futballista szombaton ijesztő sérülést szenvedett – Fotó: mlsz.hu
Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A megrepedt veséjéből szivárgott a vér a hasüregébe Zója-Katona Márknak, az ETO U19-es labdarúgójának a Miskolcon lejátszott, DVTK elleni találkozó után. A 17 éves labdarúgó korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa, utánpótlás-válogatott, 2017 óta az ETO játékosa. A mérkőzés második félidejének közepén, egy ütközés közben rúgták vesetájékon. Le is kellett cserélni. A meccsre hivatalosan kijelölt orvos megvizsgálta, de nem látta annyira súlyosnak a sérülést.

A hazaúton Zója-Katona rosszul lett. Hányni kezdett, és jajgatott a fájdalomtól. Az autópálya-pihenőnél ekkor a csapat vezetőedzője, Máté Győző, akit egyébként a mérkőzés 16 éves játékvezetője a meccs vége felé kiállított, a csapatorvossal is konzultálva mentőt hívott.

Kiderült, hogy nagyon nagy volt a baj. A futballista egyik veséje a rúgás következtében megrepedt, szivárgott a vér a hasüregébe. A miskolci kórházban emiatt életmentő műtéttel eltávolították a sérült vesét, de ezzel még nem volt túl a megpróbáltatásokon: a másik veséje nem akart beindulni. Vasárnap délelőttre végül jobban lett. A megmaradt veséje működni kezdett, levehették a gépről, és felébresztették a mélyaltatásból.

A győri játékosok könnyezve értek haza, a csapat vasárnap aztán közös fotóval üzent Zója-Katonának. „Az egész klub nevében kívánunk jobbulást és mihamarabbi felépülést, gyógyulj meg, Csöpi!” – írták.

„A legfontosabb az egészség, sokkal fontosabb, mint a futball! Jobbulást és kitartást kívánunk Zója-Katona Márknak. Most ez a legfontosabb” – üzente Takács Péter, a DVTK edzője a klub honlapján. Értesüléseink szerint Takács a kórházban is meglátogatta Zója-Katonát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!