A brazil elnök kizárná a válogatottból a külföldön focizó brazil sztárokat

2024. október 12. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepő kijelentést tett Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök: szerinte a külföldön játszó brazil futballistákat ki kéne zárni a brazil válogatottból. „Azok, akik külföldön játszanak, nem jobbak, mint az itteniek” – mondta Lula egy rádióinterjúban, alig egy nappal azután, hogy a brazil válogatott 2-1-re legyőzte Chilét a világbajnoki selejtezőn.

A brazil elnök mindezt abból vezette le, hogy a brazil gólokat két otthon játszó játékos, Igor Jesus és Luiz Henrique szerezte, akik mindketten a Rio de Janeiró-i Botafogo játékosai. Lula az interjúban azt is megemlítette, hogy nemrég találkozott a Brazil Labdarúgó-szövetség elnökével, Ednaldo Rodriguesszel, és neki is javasolta, hogy csak a Brazíliában játszó játékosokat hívják be a válogatottba – írta a beIN Sports.

Ez azt is jelenti, hogy a brazil elnök szerint a legnagyobb sztároknak nincs helye a brazil válogatottban. Ha rajta múlna, akkor sem az Aranylabda-várományos Vinícius Júniort, sem a Real Madrid többi brazilját, Rodrigót, Éder Militãót és Endricket nem válogatná be, ahogy a Barcelonában játszó Raphinháról is lemondana. Lula véleménye szerint Brazíliának jelenleg nincs „Garrinchához vagy Romárióhoz” fogható futballistája, az európai légiósaik pedig csupán „fiatal játékosok, akik még nem sztárok”.

„Brazíliában ugyanolyan jó játékosok vannak, mint külföldön, ezért adjunk lehetőséget azoknak, akik itthon játszanak”

– javasolta az elnök, aki közismerten nagy Corinthians-szurkoló. Lula egyébként gyakran beszél a sportról az interjúi során, az utóbbi időben kritikusan nyilatkozott mind a kiesés ellen küzdő csapatáról, mind pedig a válogatott teljesítményéről.

Az ötszörös világbajnok brazil válogatott jelenleg 13 ponttal csak a negyedik helyen áll a dél-amerikai vb-selejtezőben, a nagy rivális Argentína, Kolumbia és Uruguay is megelőzi őket. A brazil csapat vb-kijutása azért így sincs veszélyben, a tíz dél-amerikai válogatott közül hat egyenes úton jut majd ki a 2026-os világbajnokságra, a 7. helyezett pedig pótselejtezőt játszhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!