Szoboszlai az 1-1 után: Lehet, kicsit leépítettük a hitünket és az önbizalmunkat, de jó úton haladunk

2024. október 11. – 23:31

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott gólját szerző Sallai Roland a lefújás után arról beszélt az M4-nek, hogy igazi csapatmunka volt a Hollandia ellen elért 1-1-es döntetlen. Nagyon nagy melót tettek a meccsbe, visszatértek a sikeres útra, mondta. Nem elégedetlen a végeredménnyel, mert a mérkőzés előtt aláírták volna a döntetlent. Tudták előre, hogy nem lesz sok helyzetük a hollandok ellen, a mérkőzés alakulása igazolta is ezt. Szerinte mindenki büszke lehet magára és a csapatra.

A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik szerint az volt a lényeg a hollandok ellen, hogy újra harciasak legyenek, ami talán korábban hiányzott a válogatottból. Örült, hogy ez kívülről is látszott. Az öltözőben azt mondta a csapattársainak, hogy ha minőségben nem is, de akaratban felül tudják múlni a hollandokat. „Hitünk és önbizalmunk mindig is volt, lehet, hogy kicsit leépítettük, de jó úton haladunk” – összegzett a Liverpool magyar légiósa.

A válogatott kapusa, Dibusz Dénes szerint az történt a meccsen, amire készültek. Az volt a terv, hogy védekezésben lezárják a középppályát, és abból próbálnak ellentámadásokat vezetni, ami az első félidőben működött is, több lehetőségük volt. Fájónak nevezte, hogy nem jött össze a győzelem, mert közel álltak hozzá. Szerinte az utolsó tíz percben talán jobban is meg tudták volna tartani a labdát, de a válogatott hozzáállását és akaraterejét látva komoly teljesítmény az 1-1.

Marco Rossi szövetségi kapitány elégedett volt a játékosok mentalitásával és a teljesítményükkel. Sokkal védekezőbb felfogást választott a hollandok ellen, mint az előző meccseken. Nem szeret ennyire védekező stílusban játszani, de Hollandia ellen muszáj volt. Szerinte túl sok rögzített helyzetet engedtek az ellenfélnek, pedig erre külö felhívta a játékosok figyelmét a meccs előtt. Jobban meg kellett volna tartaniuk a labádt, amikor emberelőnybe kerültek, mondta. Arra kérte a játékosait a meccs előtt, hogy emelt fővel tudjanak lejönni a pályáról.

Ezután arról beszélt Rossi, hogy nem egyszerű túlélni annyi kritikai között, mint amennyit az elmúlt hat évben kapott. Nehezen ismerik el, hogy a stábjával valamit sikerült elérniük. Talán ha már nem lesz itt, akkor elismerik, hogy jó eredményeket ért el a válogatottal. Kulcsfontosságú lesz a bosnyákok elleni meccs, de többet kell nyújtaniuk a labdával, nem védekezhetnek annyit, mint Hollandia ellen, tette hozzá. A bosnyákok hazai pályán 2-1-re kaptak ki pénteken a németektől.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport: 1. Németország 7 pont, 2. Hollandia 5 pont, 3. Magyarország 2 pont, 4. Bosznia 1 pont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!