„Teljesítettem minden kitűzött álmomat” – visszavonul az élsporttól Kerekes Gréta gátfutó

2024. október 8. – 18:47

frissítve

„Teljesítettem minden kitűzött álmomat” – visszavonul az élsporttól Kerekes Gréta gátfutó
Kerekes Gréta a női 100 méteres gátfutás középfutamában a római atlétika Európa-bajnokságon 2024. június 8-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Instagramon jelentette be Kerekes Gréta gátfutó, hogy befejezi az élsportolói pályafutását.

„Az elmúlt két évben főnix madárként emlegetve teljesítettem minden kitűzött álmomat, viszont úgy gondolom, eljött az idő, hogy elbúcsúzzak és új kihívások elé nézzek” – írja a posztjában Kerekes.

A sportoló szerint a karriere „egy igazi hullámvasút volt”, de kitűzött céljait elérte, és emelt fővel távozik a pályáról. Kerekes ott volt a párizsi olimpián is, ahol ötödikként ért célba a női 100 méteres gát reményfutamában, és végül nem jutott döntőbe.

Kerekes akkor arról beszélt, célja az olimpián az volt, hogy negyvenedik kijutóval ne negyvenedikként legyen, ami sikerült is neki: harmincötödik lett. Kerekes akkor azt nyilatkozta, hogy nem könnyű az olimpián való szereplés, de ő és a családja is elfogadta az áldozatot, ami ezzel jár, aztán arról beszélt, hogy szomorú amiatt, hogy sok magyar szurkoló negatívan kommentál és éli meg egy magyar sportoló teljesítményét.

„Igenis az ide vezető út nagyon kemény, én is 30 évet áldoztam az életemből, tényleg nem éltem normális civil életet, úgyhogy igenis büszkék lehetünk itt mindenkire, aki ide kijutott és bármit csinál szerintem” – mondta az M4 Sportnak.

Kerekes háromszoros szabadtéri, illetve hétszeres fedett pályás magyar bajnok. A 2023-as budapesti vb-n tagja volt a 4x100-as női váltónak. Kerekest a hétvégén a legtöbb szavazattal választották be a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!