Szoboszlai: A bajnoki cím és a BL-győzelem a következő cél

2024. október 8. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

A bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját is szeretné megnyerni a Liverpoollal Szoboszlai Dominik. A 23 éves középpályás a labdarúgással foglalkozó, amerikai Men in Blazersnek adott nemrég interjút, ahol többek között arról beszélt, hogyan jutott el Magyarországról a Liverpoolig és mik a következő céljai.

„Gyerekkoromban az volt a célom, hogy én is a pályán hallgathassam a BL-himnuszt, aztán az, hogy gólt szerezzek. Aztán válogatott akartam lenni, majd csapatkapitány. Mindegyiket elértem, most a bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját akarom megnyerni a Liverpoollal.” Hozzátette, nagy céljai vannak, de mindig olyanokat tűz ki maga elé, amelyek reálisak.

Rog Bennett arról is kérdezte Szoboszlait, hogy milyen tanácsot adna gyerekkori önmagának. Erre a focista elmondta, hogy a pályán kívüli dolgok a legnehezebbek, amikor fiatalon el kell hagyni a családot és egy másik országban nyelvismeret nélkül élni. „És persze ott vannak az edzések, hiszen nem te vagy az egyetlen, aki a Liverpool játékosa akar lenni. Lépésről lépésre kell haladni, fel kell kerülni az első csapatba, utána elmenni egy másik bajnokságba, és ha minden jól megy, akkor jöhet a Liverpool” – fogalmazott a válogatott csapatkapitánya, aki a Liverpool szezonbeli első tíz meccséből nyolcszor kezdő volt. Hozzátette, természetesen az út még akkor sem ér véget, amikor valaki Liverpoolba érkezik, hiszen hétről hétre bizonyítani kell, meg kell küzdeni a csapatba kerülésért.

A csapatban idén nyáron edzőváltás történt, Jürgen Klopp kilenc sikeres év után, könnyeivel küszködve hagyta el a Liverpoolt. Klopp helyére a korábban Feyenoordot irányító holland Arne Slot került, aki Szoboszlai szerint sokkal nyugodtabb figuraként érkezett a csapat életébe, míg elődje gyakorlatilag a csapat tizenkettedik tagjaként viselkedett.

Slot vezetésével a Liverpool a Premier League-ben eddigi hét mérkőzéséből hatot megnyert, így a címvédő Manchester City előtt vezeti a tabellát, míg a Bajnokok Ligája alapszakaszában két találkozót követően százszázalékos, Szoboszlai idénybeli eddigi egyetlen gólját az AC Milan otthonában szerezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!