Van Gerwen meccsnyílról fordítva nyerte meg a Hungarian Darts Trohpy-t

2024. szeptember 22. – 23:26

Másolás

Vágólapra másolva

A sportág legnagyobb sztárja, a holland Michael van Gerwen nyerte meg a negyedik Hungarian Darts Trophyt, mivel a vasárnapi fináléban 7-6-ra legyőzte honfitársát, Gian van Veent, írta az MTI.

A sportág elsőszámú világszervezete, a PDC égisze alatt futó European Tour budapesti állomásán a negyeddöntőkre három angol, három holland és két északír maradt versenyben. Ráadásul a 175 ezer font (82 millió forint) összdíjazású torna már az utolsó etap előtt három kilencnyilast hozott, ezeket a ritka bravúrokat szombaton a norvég Cor Dekker és a háromszoros világbajnok Van Gerwen mutatta be – utóbbinak ez volt a 11. tévés kilencnyilasa – , míg vasárnap a német Martin Schindler is tökéletes leggel rukkolt elő.

A negyeddöntőkben nem történt meglepetés, a szombaton a magyar Bezjian Albertót búcsúztató Ryan Searle 2-5-ről fordított az északír Daryl Gurney ellen 6-5-re, a holland csatában Van Veen a vártnál simábban, 6-2-re verte Wessel Nijmant, a világranglistán második Ross Smith 6-5-re gyűrte le a 3-5-ről még kiegyenlítő, szintén angol Stephen Buntingot, míg Van Gerwen 6-4-gyel lépett túl az északír Josh Rockon.

Michael van Gerwen a Hungarian Darts Trophy döntőjében – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI
Michael van Gerwen a Hungarian Darts Trophy döntőjében – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Az elődöntők már hét nyert legig tartottak, az elsőben a 161-es kiszállót is bemutató Van Veen 6-2 után 6-5-ig visszaengedte a meccsbe a „Heavy metal” becenévre hallgató Searle-t, de végül 7-5-tel először jutott European Tour-viadal fináléjába. A másik ágon Van Gerwen az első négy legben nem rontott kiszállót, majd az angol Smith még összehozott három leget, de ezzel el is lőtte a puskaporát (7-3).

A nyolc győztes legig tartó holland házidöntőben tehát a karrierje során több mint hétmillió fontot összedobáló Van Gerwen szállt szembe a 22 éves Van Veennel, aki ellen 2/1-re állt a győzelmi mérlege. A sportág szupersztárja 170-es kiszállóval nyitott, majd fej fej mellett haladtak, Van Veen 7-6-nál meccsnyílhoz jutott, de milliméterekkel a bull mellé dobta a nyilat. A mindent eldöntő utolsó legben a 35 éves favorit 110-ről szállt ki, és pályafutása során először nyert Budapesten.

Van Gerwen – aki 2014-től 2021-ig világelső volt – 64. PDC-fináléjában szerepelt, és 48. trófeáját gyűjtötte be. A Hungarian Trophy bajnoka 30 ezer fonttal (14 millió forint) gazdagodott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!