Mocsári Bence a paratriatlon Európa-bajnoka

2024. szeptember 22. – 12:06

Mocsári Bence a paratriatlon Európa-bajnoka
Mocsári Bence, a paratriatlon új Európa-bajnoka

Másolás

Vágólapra másolva

Lehmann Csongor szombati győzelme után Mocsári Bence is megnyerte a Vichy-ben rendezett Európa-bajnokságot. A PTS5 kategóriában versenyző paratriatlonos ötödik lett a párizsi paralimpián, ahol kerékpáros esése ellenére már nagyon közel volt a dobogóhoz. Hatalmas elégtétel neki az Európa-bajnoki aranyérem.

Az úszás előtt eleredt az eső a franciaországi Vichy-ben, ami az olimpia után ezen a versenyen is kockázatossá, balesetveszélyessé tehette volna a kerékpáros szakaszt. Végül nem lett gond. Simán el tudott rajtolni a futam és Mocsári Bence a 4. helyen, 35 másodperc hátránnyal zárta az úszást, majd a váltás közben ebből 15 másodpercet lefaragott.

Kemény, gyors tempót diktált a kerékpározás elején az ír és a portugál versenyző, Mocsári a harmadik körre tudott közel kerülni hozzájuk, miközben az őt üldöző töröktől 40 másodperces távolságra elszökött. Harmadikként szállt le a bicikliről, és másodikként kezdte meg a futást, mindössze 10 másodperces hátránnyal.

Futás közben folyamatosan zárkózott fel az ír Tom Williamsonra, miközben a portugál Marquez jött szorosan mögötte. Williams nem bírta a tempót, leszakadt, a portugál viszont beerősített és az élre állt, ám Mocsári Bence végig árnyékként követte, tudva, hogy a hajrában neki van jobb esélye. Így lett, bejött a taktika, Mocsári Bence óriásit hajrázott, és ezzel eddigi karrierje legnagyobb eredményét elérve Európa-bajnok lett.

Karrierem fénypontja! Nagyon kemény menet volt. Nagyon elfáradtam, kiadtam mindent magamból, de közben élveztem is a versenyt. Jólesett elsőként átszakítani a célszalagot. Nagy sprint volt a vége, de nagyon jó volt nyerni. Innen már csak felfelé szeretnék menni. Jól esett végre kiadni magamból mindent és a maximumot nyújtani

– mondta a friss Európa-bajnok paratriatlonos, Mocsári Bence.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!