Ritka nagy nehézsúlyú KO-t láthatott a Wembley 96 ezer szurkolója

2024. szeptember 22. – 07:52

Ritka nagy nehézsúlyú KO-t láthatott a Wembley 96 ezer szurkolója
Anthony Joshua a padlón, a meccsnek vége – Fotó: Adrian Dennis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Minden jegy elkelt, és 96 ezer néző láthatta a Wembley Stadionban a szombat esti nehézsúlyú világbajnoki mérkőzést, amit az egyik nagy szervezet, az IBF övéért írtak ki.

A brit Anthony Joshua most szeretett volna visszatérni a csúcsra, hiszen ő már volt korábban világbajnok – Vlagyimir Klicskót is legyőzte –, de ebben egy másik brit, Daniel Dubois megakadályozta. A 27 éves Dubois úgy nyilatkozott pénteken, imádja a nagy kihívásokat, és biztos benne, hogy a karrierjének új lendületet képes adni a Wembley-ben.

Mindketten kikaptak már korábban a súlycsoport királyától, az ukrán Olekszandr Usziktól, aki az összes öv gazdája volt Tyson Fury legyőzése után, de az IBF-éről lemondott, ez volt a tét szombat este.

Dubois a BBC tudósítása szerint hatalmas csattanással kezdett, és más az első menetben padlóra küldte Joshuát. A harmadik és a negyedik menetben is számolni kellett riválisára, majd az ötödik menetben jött a pusztító csapás, ami után már nem tudott felállni Joshua.

Ahogy a videón is látszik, Joshua megy előre, de egy jobbossal pontosan állon találja őt Dubois, elsőre nem is tűnik hatalmas ütésnek, de csak akkor derült, mennyire megfogta vele, amikor nyolc után sem találta meg az egyensúlyát, és a bíró ezt látva azonnal be is rekesztette az összecsapást.

„Hullámvasúton ültem az előző években, ez a meccs a feltámadásom története. A bennem lévő összes lehetőséget szeretném még kihasználni” – mondta a sikere után Dubois. A 34 éves Joshua elismerte, sok hibával bunyózott, így rászolgált a vereségre. A 2012-ben olimpiai bajnok Joshuának ez volt a negyedik kudarca, de egyelőre még korai lenne pályafutása lezárásáról beszélni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!