BL: Ter Stegen óriási hibája után kikapott a Barcelona Monacóban, Gulácsiék a végén bukták el az egy pontot

2024. szeptember 19. – 23:34

BL: Ter Stegen óriási hibája után kikapott a Barcelona Monacóban, Gulácsiék a végén bukták el az egy pontot
Fotó: Miguel Medina / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A szinte végig emberhátrányban játszó Barcelona 2-1-re kikapott Monacóban a Bajnokok Ligája új rendszerű alapszakaszában. A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig szintén 2-1-es vereséget szenvedett csütörtökön az Atlético Madrid vendégeként.

A csütörtöki játéknap legnagyobb meglepetése egyértelműen az AS Monaco győzelme volt. A hercegségbeli csapat már a 11. percben előnybe került: a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen egy hazaadás után a lehető legrosszabb helyre passzolt, amivel gólhelyzetbe hozta a Monaco támadóját. Ekkor a Barca védője, Eric Garcia utolsó emberként szabálytalankodott, amiért azonnal piros lapot kapott.

Öt perccel később a Monaco Maghnes Akliouche góljával ki is használta az emberelőnyt, de a félidő középen a Barcelona 17 éves sztárja, Lamine Yamal egyenlíteni tudott. A győztes gól a 71. percben született, egy hosszú indítás után a Monaco csatára, George Ilenikhena egyedül törhetett kapura, az erős lövésébe az eldőlő Ter Stegen csak belekapni tudott, ami után a labda a hálóba vágódott.

Az RB Leipzig Benjamin Šeško góljával korán vezetést szerzett az Atlético ellen, de a többnyire fölényben futballozó spanyolok világbajnok francia csatára, Antoine Griezmann még a szünet előtt egyenlített. A második félidőben sokáig jól tartotta magát a Leipzig, azonban a rendes játékidő utolsó percében José María Giménez megszerzte az Atlético győztes gólját. gólt. A lipcseiek két magyar válogatott játékosa, Gulácsi és Orbán végig a pályán volt.

Az Európa-liga idei bajnoka, az Atalanta az Arsenal ellen kezdett a BL-ben, de a várakozásokkal ellentétben ez a meccs nem hozott túl sok izgalmat, 0-0-s döntetlen lett az eredmény. A Brest viszont győzelemmel debütált a nemzetközi porondon, ugyanis 2-1-re legyőzték a Sturm Grazot.

A Bayer Leverkusen idegenbeli győzelemmel kezdte a BL-t, a német bajnok egy félidő alatt eldöntötte a Feyenoord elleni meccset, ugyanis már a szünetben 4-0-ra vezettek, és ez lett a végeredmény is. Florian Wirtz duplázott a meccsen. A Benfica a Crvena zvezda otthonából vitte el a három pontot két török légiósának köszönhetően: a szünetig Kerem Aktürkoglu és Orkun Kökcü révén szereztek kétgólos vezetést. A szerbek csak szépíteni tudtak a második félidőben, így 2-1-re nyert a Benfica. (MTI)

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló:

  • Crvena zvezda (szerb)-Benfica (portugál) 1-2 (0-2)
  • Feyenoord (holland)-Bayer Leverkusen (német) 0-4 (0-4)
  • Atalanta (olasz)-Arsenal (angol) 0-0
  • Atlético Madrid (spanyol)-RB Leipzig (német) 2-1 (1-1)
  • AS Monaco (francia)-FC Barcelona (spanyol) 2-1 (1-1)
  • Brest (francia)-Sturm Graz (osztrák) 2-1 (1-1)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!