90. perces góllal nyert a PSG a BL-ben, a Manchester City nem bírt az Interrel

2024. szeptember 18. – 23:20

90. perces góllal nyert a PSG a BL-ben, a Manchester City nem bírt az Interrel
A Paris Saint-Germain győztes gólját szerző Nuno Mendes a Girona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2024. szeptember 18-án – Fotó: Sarah Meyssonnier / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepetésre gól nélküli döntetlennel kezdte az új Bajnokok Ligája-szezont a Manchester City, a 2023-as BL-döntő „visszavágójának” beillő mérkőzésen 0-0-t játszottak az Internazionaléval. A szerdai játéknap másik rangadóján a Paris Saint-Germain hazai pályán megszenvedett a győzelemért, Nuno Mendes 90. percben lőtt góljával csak 1-0-ra nyertek a BL-újonc és története első nemzetközi kupameccsét játszó Girona ellen.

A Borussia Dortmund a 20 éves angol támadó, Jamie Bynoe-Gittens késői duplájával, valamint Serhou Guirassy 95. percben lőtt tizenegyesgóljával 3-0-ra nyert a Club Brugge vendégeként.

A Celtic nagyon jól kezdte az új BL-idényt, hazai pályán 5-1-re verték a Slovan Bratislavát. A glasgow-i csapat ráadásul az első lett a BL történetében, amelynek két japán játékosa is gólt tudott szerezni egy mérkőzésen a legrangosabb európai kupasorozatban: Furuhasi Kiogo a 47., Maeda Daizen pedig a 70. percben talált be a szlovákok kapujába.

A Sparta Praha hazai környezetben simán, 3-0-ra nyert a Red Bull Salzburg ellen a kora esti mérkőzésen. A BL-újonc Bologna rögtön pontszerzéssel mutatkozott be a sorozatban, hazai pályán 0-0-s döntetlent játszottak a Sahtar Donyeckkel. A Bologna egyébként 22 év után tért vissza a nemzetközi kupaporondra, ahol története során még soha nem veszített hazai mérkőzést, immáron 27 győzelem mellett 12 döntetlen a mérlegük. (MTI)

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló:

  • Bologna (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 0-0
  • Sparta Praha (cseh)-Red Bull Salzburg (osztrák) 3-0 (2-0)
  • Club Brugge (belga)-Borussia Dortmund (német) 0-3 (0-0)
  • Celtic Glasgow (skót)-Slovan Bratislava (szlovák) 5-1 (1-0)
  • Manchester City (angol)-Internazionale (olasz) 0-0
  • Paris Saint-Germain (francia) – Girona (spanyol) 1-0 (0-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!