Szoboszlai Milánóban lőtte első BL-gólját a Liverpoolban, a Bayern kilencet vágott

2024. szeptember 17. – 22:58

Szoboszlai Milánóban lőtte első BL-gólját a Liverpoolban, a Bayern kilencet vágott
Szoboszlai Dominik kezdő volt, és végig játszotta első BL-meccsét a Liverpoolban – Fotó: Piero Cruciatti / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este elkezdődött a Bajnokok Ligája, amit már a megváltozott formátumban, 36 csapatnak írtak ki, és amiben már nincs csoportkör.

A legnagyobb érdeklődés a Milan-Liverpool találkozóját kísérte. Noha 2005-ben és 2007-ben ez a két klub játszotta a finálét, az olaszok nagyon messze állnak korábbi dicsőségüktől.

Erre az első percekben rácáfoltak, mert kétszer is nekirontottak az angolok védelmének, és a harmadik percben Pulisic a jobb szélről kilőtte a jobb alsó sarkot. Utána a Liverpool egyértelműen átvette az irányítást, és még úgy is két gólt lőttek, hogy Szalah kétszer is a kapufát találta el.

A védők ugyanis tökéletesen kihasználták a Milan-védelem hibáit, Konaté és van Dijk is három méterről bólintott a kapuba. A sérüléssel bajlódó Maignan kapus benne volt az első gólban, pocsékul mozdult ki.

A fordulás után sem változott a játék, Szoboszlai Dominik pedig a 67. percben befejezett egy olyan támadást, ami tőle indult. A magyar középpályás a bal oldalon megiramodó Gakpótól kapta vissza a labdát, és hat méterről nem volt nehéz a félig üres kapuba továbbítania labdát. Ezzel ő állította be a 3-1-es végeredményt is. A 97. percben hajszálon múlt, hogy Szoboszlai nem vihette a kapura egyedül a labdát – az utolsó pillanatban szerelték –, majd az ellentámadásból Leao kapufát lőtt.

A 23 éves Szoboszlai napra pontosan öt éve lőtte az első gólját a BL-ben, amikor a Salzburg futballistája volt, a Genk ellen talált be.

A Bayern München az első félidőben három gólt lőtt, a fordulás után a Dinamo Zagreb úgy érkezett vissza, hogy rögtön rúgott kettőt. Ezzel azonban csak felbosszantották a hazai csapatot, amelyik meg sem állt kilenc gólig, Harry Kane négyszer volt eredményes. Ha az utolsó percben jobban figyel a kapáslövésénél, meg lehetett volna a tizedik találat is. Így maradt a 9-2, ami így is BL-rekord.

A címvédő Real Madrid 3-1-re múlta felül a Stuttgartot, Kylian Mbappe lőtte új csapata első találatát, a harmadikat pedig a 18 éves brazil Endrick. A németek jól küzdöttek, de sok helyzetet kihagytak.

A többi eredmény: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, Sporting–Lille 2-0.

Szerdán és csütörtökön is hat meccset rendeznek, csütörtökön Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig az Atlético Madrid vendégeként lép fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!