Magyar hátvéddel a kezdőben, őrült meccsen verte meg Rooney csapata a ligaelsőt az angol másodosztályban

2024. szeptember 14. – 21:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az ötödik fordulóban szerezte meg első győzelmét az angol másodosztályban játszó Plymouth Argyle vezetőedzőjeként Wayne Rooney, méghozzá rögtön a bajnokságot eddig veretlenül vezető Sunderland ellen. A 3-2-es, utolsó pillanatos győzelmet egy magyar játékos, a Kecskemétről klubrekordért leigazolt Szűcs Kornél is élvezhette, ő is ott volt ugyanis a Plymouth kezdőjében.

A meccset nem meglepő módon a Sunderland kezdte jobban, Patrick Roberts a 24. percben büntetőből szerzett vezetést, aztán egy szabadrúgást is majdnem értékesített. A második félidőre viszont jelentősen feljavult Rooney csapata, és előbb egy öngóllal egyenlített, aztán a 73. percben Ryan Hardie büntetőjével át is vette a vezetést. Négy perccel a vége előtt aztán egyenlített a Sunderland, de a hosszabbítás legvégén Joe Edwards lecsapott egy kipattanóra, és belőtte a harmadikat.

Ezzel a Plymouth az ötödik fordulóban megszerezte az első győzelmét Rooney irányítása alatt, és feljebb lépett a tabellán, de magyar szempontból kétségtelenül sokkal érdekesebb, hogy a Kecskeméttől az idei szezon előtt leigazolt Szűcs Kornél is remekül teljesített a meccsen. Olyannyira, hogy az utolsó gólnál az ő lövését kellett védenie a Sunderland kapusának, és ebből tudott végül betalálni Edwards. A 22 éves magyar játékos sorozatban a második meccset játszotta végig a csapatnál, és

bár ezúttal a Sofascore értékelése alapján nem játszott kiemelkedően, a csapata szerint ő volt a meccs egyik legjobbja, és úgy tűnik, jó úton van afelé, hogy stabil kezdő legyen Rooney-nál.

Szűcs tavalyelőtt ingyen szerződött a DVTK-ból a Kecskeméthez, ahonnan augusztusban vette meg őt a Plymouth 470 ezer euróért, ami rekord volt a magyar csapatnál. A magyar védő a meccs előtt egy helyi lapnak arról beszélt, hogy csalódott volt az előző meccsen elszenvedett vereség miatt, de a szurkolók fantasztikusak voltak, ők pedig mindent beleadtak a pályán, és reméli, a jövőben meg tudják majd nyerni az ilyen meccseket.

Rooney-ról azt mondta, egy remek edző, akit emberként is kedvel, miután pedig nagyszerű játékos volt, nagyon jó tanácsokat tud nekik adni, mert jól ismeri a modern futballt. Ehhez tényleg kétség sem férhet, egyelőre azonban Rooney nem igazán tudta kamatoztatni a tudását az edzői karrierje során. Az angolok legendás csatára három éve vonult vissza, és ezután rögtön a Derby vezetőedzője lett, majd másfél év után negatív mérleggel távozott. Hasonló volt a képlet az amerikai D.C. Unitednél is, a Birminghamtől pedig nem egészen három hónap után rúgták ki idén év elején.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!