Kirúgták az ausztrál úszóedzőt, aki az olimpián egy koreainak szurkolt

2024. szeptember 6. – 22:51

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi olimpia egyik legfurább sztorija volt az ausztrál úszóedző, Michael Palfrey esete, akit még a versenyek alatt hazaküldött az ausztrál csapat, miután azt nyilatkozta, hogy egy koreai úszónak szurkol.

Az eset úgy már egy fokkal érthetőbb, hogy ezt a koreai médiának nyilatkozta, és egy olyan úszóról, Kim Uminről (Kim Woo-min), aki korábban az ő tanítványa volt. A megszólalásából ezzel együtt botrány lett, ami most abban csúcsosodott ki, hogy az ausztrál úszószövetség felbontotta a szerződését, arra hivatkozva, hogy „megszegte a munkaszerződését, lejáratta magát, és súlyos károkat okozott az ausztrál úszósport hírnevének”. Azt azért hozzátették, hogy az edzői licencét megtarthatja.

Kim egyébként a 400 méteres gyorsúszásban indult, ahol két ausztrál riválisa is volt a döntőben. Végül a harmadik helyre jött be, az egyik ausztrál éppen előtte, a másik a negyedik helyen, mögötte ért célba, az olimpiai bajnok a német Lukas Martens lett.

Palfreynek három tanítványa úszott a párizsi olimpián: Zac Incerti a 4x200-as gyorsúszó váltóval egy negyedik helyet ért el, Abbey Connor 200 méteres pillangóúszásban a 7. lett, Alexandria Perkins pedig a 4x100-as női vegyes váltóban csak az előfutamban úszott, a döntőben (ahol az ausztrálok végül ezüstérmesek lettek) már nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!