Koreai versenyzőnek szurkolt a sajátjai helyett, hazaküldték az ausztrál úszóedzőt Párizsból

2024. július 25. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

Hazaküldtek egy ausztrál úszóedzőt Párizsból csütörtökön, miután azt nyilatkozta, hogy az egyik dél-koreai úszó győzelmében bízik, nem pedig az ausztrálok sikerében, írja a France24.

Michael Palfrey a dél-koreai médiának nyilatkozva azt mondta, reméli, az ausztrál Sam Short és Elijah Winnington helyett a dél-koreai Kim Wu-min nyeri az aranyérmet 400 méteres férfi gyorsúszásban a párizsi olimpián. Mindhárom úszó világbajnoka a számnak, és várhatóan óriásit fognak csatázni az olimpiai aranyéremért a szombat esti döntőben a La Defense Arénában.

„Rendkívül csalódott vagyok” – mondta Rohan Taylor ausztrál vezetőedző. „Az, hogy a csapatunk egyik edzője egy másik sportolót a mieink elé helyezzen, elfogadhatatlan.” Palfrey az ausztrál csapat színeiben volt jelen, amikor dél-koreai újságíróknak interjút adott. Elmondta, hogy nagy reményeket fűz Kimhez, és hozzátette, hogy „Hajrá, Korea!”.

Palfrey jelenleg az ausztrál úszókkal, Zac Incertivel, Abbey Connorral és Alex Perkinsszel dolgozik együtt, de korábban Kim Wu-min mentora is volt, amikor Brisbane-ben edzett az olimpia előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!