Újra van magyar kosárlabdázó NBA-s csapatnál

2024. szeptember 5. – 06:29

Újra van magyar kosárlabdázó NBA-s csapatnál
Vincent Valerio-Bodon a Los Angeles Lakers fiókcsapatában – Adam Pantozzi / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles Lakers szerződtette Vincent Valerio-Bodont, írta az NBA honlapja, amely azt is megjegyezte, hogy a szerződés feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A 23 éves magyar válogatott Valerio-Bodonról azt írták, hogy az előző szezonban 25 meccset játszott a nagy Lakers fiókcsapatában, a South Bay Lakersben, ahol átlagosan 18,3 percet kapott, ami alatt 6,0 pontot, 2,4 lepattanót, 1,3 gólpasszt és 1,2 blokkot átlagolt. A szezoncsúcsa 19 pont volt, amelyet a Santa Cruz ellen dobott.

A dominikai születésű, a Honvéd akadémiáján nevelkedett kosaras idén a Lakers nyári bajnokságban játszó csapatában is lehetőséget kapott, négy meccsen játszott, amelyeken 4,5 pontot, 4,0 lepattanót és 1,3 gólpasszt átlagolt.

Az NBA-ban eddig egyetlen magyar kosaras, Dávid Kornél játszott, a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons játékosa is volt.

Az egyelőre kérdéses, hogy Valerio-Bodon kap-e játéklehetőséget a Lakerstől, mert ha határozatlan idejű szerződést kapott, akkor azt még a szezonrajt előtt felbonthatják vele. Sok múlik azon, hogy a Lakers milyen keretet tud összerakni a következő körülbelül egy hónapban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!