Luterán Petra 400 méteren negyedik, Ekler Luca 100 méteres síkfutásban ötödik lett a paralimpián

2024. szeptember 1. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi paralimpia szombati atlétikai döntőiben Luterán Petra a negyedik helyet szerezte meg 400 méteren, míg Ekler Luca az ötödik helyen ért célba a 100 méteres síkfutás döntőjében, írja az MTI.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap

Luterán Petra a T47-es kategóriában indult a 400 méteres síkfutás döntőjében. A 27 éves tatabányai parasportoló májusban 58,35 másodperces egyéni csúccsal bronzérmet szerzett a számban a japán világbajnokságon, Párizsban pedig egyéni csúccsal, 57,41 másodperccel ért célba a negyedik helyen. A számot a brazil Fernanda Yara Da Silva nyerte. A tíz éve, a nankingi ifjúsági olimpián magasugrásban negyedik Luterán Petra már abbahagyta a versenyzést, amikor két éve, egy közlekedési balesetben elvesztette a bal alkarját. Ezután kezdett újra atletizálni, és parasportolóként visszatért a pályára.

Ekler Luca világbajnokként érkezett Párizsba, a májusban Japánban rendezett vb-n aranyérmet szerzett a T38-as kategóriájában. A szombat délelőtti előfutamban 12:63-as időeredménnyel jutott be az esti döntőbe, de az előfutama után emlékeztetett rá, hogy a világbajnokságon többen, köztük a világcsúcstartó Sophie Hahn is hiányzott az akkori mezőnyből, ezért azt jósolta, legjobb esetben is a harmadik lehet, amihez valószínűleg egyéni csúcsot kell majd futnia. Végül az ötödik helyre érkezett be 12:78-as eredménnyel, a győztes a kolumbiai Karen T. P. Moreno lett. Ekler Luca a döntő után úgy fogalmazott, hogy az egyik legnehezebb feladatán már túl van, de alig várja a távolugrást, amihez magabiztosan tud odaállni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!