Alcaraz után a címvédő Djoković is kiesett a US Openen

2024. augusztus 31. – 15:58

Alcaraz után a címvédő Djoković is kiesett a US Openen
Alexei Popyrin ünnepel, miután legyőzte Novak Djokovićot a US Open harmadik körében 2024. augusztus 31-én – Fotó: Eduardo Munoz / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Már biztosan nem lesz idén címvédés a férfiak között a US Openen, miután a tavalyi győztes Novak Djoković négy szettben kikapott az ausztrál Alexei Popyrintől a harmadik körben – olvasható a verseny honlapján.

A 25 éves ausztrál, aki a világranglista 28. helyén áll, 6–4, 6–4, 2–6, 6–4 arányban győzte le a szerb címvédőt. Idén már harmadszor találkoztak: az Australian Openen és Wimbledonban is Djoković búcsúztatta Popyrint, aki most a US Openen vágott vissza.

„Őszintén szólva, volt néhány csatánk az Australian Openen és Wimbledonban. Megvoltak a lehetőségeim azokon a meccseken, de nem éltem velük. Ez a meccs egy kicsit más volt. Képes voltam kihasználni a lehetőségeimet, amikor adódtak, és jól teniszeztem. Hihetetlen, mert pályafutásom során körülbelül tizenöt alkalommal jutottam be a harmadik fordulóba, de a negyedik fordulóig még nem tudtam eljutni. Az, hogy minden idők legnagyobbja ellen voltam erre képes, hihetetlen. Nagyszerű érzés, és a kemény munka meghozta a gyümölcsét” – nyilatkozta a meccs után Popyrin.

„Egyértelműen jobban játszott, és megérdemelte a mai győzelmet. Úgy értem, a magam részéről, hogy őszinte legyen, ahogyan éreztem magam, és ahogyan a torna elejétől kezdve játszottam, a harmadik forduló egy siker. Őszintén szólva a valaha mutatott legrosszabb teniszemet játszottam, messze a legrosszabb adogatásom volt. Igen, ez egy borzalmas meccs volt nekem” – értékelt Djoković.

Djoković korai kiesése már nem az első meglepetés volt az idei US Openen: a Carlos Alcaraz már a második körben kiesett Botic van de Zandschulp ellen, a világranglista 74. helyén álló holland sima három szettben búcsúztatta a spanyolt. Ezzel pedig nemcsak az elmúlt két év győztesei estek ki, de egyúttal a minden idők egyik legjobbjának számító idei párizsi olimpiai döntő mindkét résztvevője is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!