Erős ellenfeleket kapott a Fradi, a Tottenhammel és a Dinamo Kijevvel is játszanak az Európa-ligában

2024. augusztus 30. – 13:47

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután kisorsolták az új Európa-liga főtáblájának mérkőzéseit Monacóban. A Bajnokok Ligájához hasonlóan az Európa-liga is új formátumot kapott a mostani szezontól: a 36 főtáblás csapatot négy kalapba rangsorolták, és minden csapat nyolc ellenfelet kapott, kettőt-kettőt mindegyik kalapból. Ezek közül az egyikkel hazai pályán, a másikkal idegenben játszik majd.

Az Európa-liga-sorsolás azért is különösen izgalmas ezúttal, mert a Ferencváros is érdekelt volt, a magyar bajnok a második kalapban kapott helyet.

A sorsolás alapján a Ferencváros ellenfelei: Eintracht Frankfurt (I), Tottenham Hotspur (O), PAOK (I), AZ Alkmaar (O), Dinamo Kijev (I), Malmö (O), Anderlecht (I), Nice (O).

Az első kalapos csapatok ellenfelei:

A második kalapos csapatok ellenfelei:

A harmadik kalapos csapatok ellenfelei:

A negyedik kalapos csapatok ellenfelei:

A kalapbeosztás:

1. kalap: Roma (olasz), Manchester United (angol), Porto (portugál), Ajax (holland), Rangers (skót), Eintracht Frankfurt (német), Lazio (olasz), Tottenham Hotspur (angol), Slavia Praha (cseh)

2. kalap: Ferencváros, Real Sociedad (spanyol), AZ (holland), Braga (portugál), Olimpiakosz Pireusz (görög), Olympique Lyon (francia), PAOK (görög), Fenerbahce (török), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

3. kalap: Qarabag (azeri), Galatasaray (török), Bodö/Glimt (norvég), Viktoria Plzen (cseh), Union Saint-Gilloise (belga), Dinamo Kijev (ukrán), Ludogorec Razgrad (bolgár), FC Midtjylland (dán), Malmö FF (svéd)

4. kalap: Athletic Bilbao (spanyol), Hoffenheim (német), Nice (francia), Anderlecht (belga), Twente (holland), Besiktas (török), FCSB (román), RFS (lett), Elfsborg (svéd)

Az alapszakasz pontos menetrendjét szombatra ígérte az UEFA. Az Európa-liga döntőjét 2025. május 21-én, Bilbaóban tartják meg.

Arról, hogy hogyan változnak a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és a Konferencia-liga szabályai, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban. Azt pedig, hogy a Bajnokok Ligájában ki kivel fog összecsapni, itt írtuk meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!