Többmeccses eltiltások, pénzbírság – kiosztották a verekedő uruguayi válogatott büntetéseit

2024. augusztus 28. – 16:31

frissítve

Többmeccses eltiltások, pénzbírság – kiosztották a verekedő uruguayi válogatott büntetéseit
Az uruguayi csapat tagjai nézik a verekedést abban a szektorban, ahol a családtagjaik is ülnek – Fotó: Juan Mabromata / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Öt nemzetközi meccsre eltiltották a Liverpool csatárát, az uruguayi Darwin Núñezt, amiért idén nyáron a Copa América elődöntőjén a kolumbiai csapat szurkolóival verekedett a lelátón, többeket eltiltottak, illetve pénzbírságot kaptak a dél-amerikai szövetségtől – írja a Mirror.

Núñeznek így ki kell hagynia a Paraguay, Venezuela, Peru, Ecuador és Kolumbia elleni meccseket, először pályára nemzetközi meccsen Brazília ellen játszhat novemberben.

A Tottenham középpályását, Rodrigo Bentacurt négy nemzetközi meccsre tiltották el, Mathias Olivera, Ronald Araujo és Jose Maria Giménez hárommeccses eltiltást kapott, Santiago Mele, Matias Vina, Sebastian Caceres, Emiliano Martinez, Facundo Pellistri és Brian Rodriguez pedig ötezer dolláros (átszámolva több mint 1,7 millió forint) bírságot kapott a viselkedéséért.

Az uruguayi futballszövetség 120 ezer dolláros (átszámolva több mint 42 millió forint) pénzbüntetést kapott.

A kolumbiaiak 1-0-s győzelmét hozó meccs lefújása után elszabadultak az indulatok a charlotte-i stadionban, előbb a pályán, majd a lelátón tört ki verekedés. Végül a biztonságiaknak kellett rendet tenniük, a dél-amerikai szövetség, a CONMEBOL pedig elítélte a történteket.

Az uruguayi csapatkapitány, José Giménez később azt nyilatkozta, azért mentek a tömegbe, hogy megvédjék a családtagjaikat. „Ez kész katasztrófa volt. A családunk veszélyben volt. Fel kellett mennünk a lelátóra, hogy kivigyük onnan a szeretteinket kisbabákkal, újszülöttekkel. Egy rendőr sem volt ott” – tette hozzá. Végül több mint 10 percbe telt, mire a rendőrség a helyszínre érkezett, és helyreállították a rendet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!