Lemondta a boszniai felkészülési tornát a Veszprém kézilabdacsapata

2024. augusztus 27. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

Mégsem lesz ott a Veszprém kézilabdacsapata a szerdán kezdődő nemzetközi felkészülési tornán a boszniai Dobojban, a klubvezetés a hétvégi megbetegedések miatt lemondta azt, olvasható a klub honlapján. A hétvégén több játékos is rosszul lett, infúziót kellett nekik adni a németországi Hallében rendezett vasárnapi kupadöntő előtt. A klubvezetés azt írta, hogy öt játékosnál és három stábtagjuknál is ételmérgezésre vagy vírusos fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek, azóta többen is megbetegedtek, de még mindig nem tisztázott, hogy mitől. Azt is írták, hogy a csapat a hannoveri reptéren ragadt, így a kézisek egynapos késéssel érkeztek haza Veszprémbe.

„Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudunk részt venni a kupán és elnézést kérünk a szervezőktől, de a csapat egészsége a legfontosabb, és nem utolsó sorban pedig egy esetleges vírusfertőzés következtében a többi alakulat épségét is szem előtt kell tartanunk” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba, a klub vezérigazgatója. A teljes keret pihenőt kapott, további orvosi vizsgálatok is várnak a játékosokra.

A Veszprém szombaton a Füchse Berlint verte meg magabiztosan, 41-32-re a döntőbe jutásért a So-Tech Cup nevű férfi felkészülési tornán, de az egyik kapusuk és a stáb egyik tagja már a meccs alatt hányásos, hasmenéses problémával küzdött. A meccs után kihívták hozzájuk a mentőket, akik ételmérgezéses vagy vírusos fertőzésre utaló tüneteket állapítottak meg, infúziót adtak nekik, majd beszállították őket a bielefeldi kórházba.

Néhány vizsgálat és vérvétel után ők éjszakára visszatérhettek a hotelbe, de az este folyamán mások is jelezték, hogy nem érzik jól magukat, az extra óvintézkedések ellenére pedig reggelre már nyolc esetet számoltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!