Rosszullét miatt kellett infúziót adni több veszprémi kézisnek, öten estek ki a vasárnapi kupadöntő előtt

2024. augusztus 25. – 12:39

Másolás

Vágólapra másolva

A németországi Hallében játszanak kupadöntőt vasárnap délután a veszprémi kézisek, a csapatnál azonban a meccs előtt néhány órával már öt játékos és három stábtag betegedett meg, így alighanem elég nehéz dolguk lesz majd a THW Kiel ellen – derült ki a Telekom Veszprém posztjából.

A Veszprém szombaton a Füchse Berlint verte meg magabiztosan, 41-32-re a döntőbe jutásért a So-Tech Cup nevű férfi felkészülési tornán, de az egyik kapusuk és a stáb egyik tagja már a meccs alatt hányásos, hasmenéses problémával küzdött. A meccs után kihívták hozzájuk a mentőket, akik ételmérgezéses vagy vírusos fertőzésre utaló tüneteket állapítottak meg, infúziót adtak nekik, majd beszállították őket a bielefeldi kórházba.

Néhány vizsgálat és vérvétel után ők éjszakára visszatérhettek a hotelbe, de az este folyamán mások is jelezték, hogy nem érzik jól magukat, az extra óvintézkedések ellenére pedig reggelre már nyolc esetet számoltak. Összesen három stábtagnál és öt játékosnál lépett fel a probléma, ők szintén infúziókat kaptak. Az állapotuk jelenleg stabil, javulóban van, az pedig egyelőre még nem tisztázott, hogy pontosan mi volt a bajuk, de az biztos, hogy nem fognak tudni játszani a döntőben.

Ez nyilván komoly terheket ró a többi játékosra, de a csapat nem fog visszalépni a döntőtől. A nemrég kinevezett vezetőedző, Xavier Pascual Fuertes a csapat posztja szerint reggel azt mondta, egy csapatként minden téren támogatják egymást, ha valakik nem tudják elvégezni a munkájukat, a többiek a helyükbe lépve támogatják a csapatot. „Ez ilyen egyszerű, semmi kifogás, többet kell dolgoznunk ma” – mondta. A Veszprém leendő ellenfelénél egyébként van magyar játékos, Imre Bence, aki a szombati elődöntőben a Kiel legeredményesebbje volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!