Minden magyar játékos csapata pontot szerzett a Bundesliga nyitófordulójában

2024. augusztus 24. – 18:21

Másolás

Vágólapra másolva

Elstartolt a topligák közül a legtöbb magyar játékost foglalkoztató német Bundesliga a hétvégén, és a mérkőzéseken több magyar játékos is érintett volt. A magyarok csapatai az esetek többségében győztesen kerültek ki, de volt olyan összecsapás, ahol a megnyert meccs ellenére sem lehetett mindenki teljesen elégedett.

Az RB Leipzig a Bochumot fogadta otthon, a kezdőben pedig helyett kapott Gulácsi Péter és Orbán Willi is. Gulácsi kapott gól nélkül hozta le a meccset, ahol az egyetlen gólt a lipcseiek szerezték Antonio Nusának köszönhetően. Az ünneplésbe némileg belerondít, hogy Orbánt kiállították a 85. percben, ezért a következő fordulóban nem játszhat a pirosért járó automatikus egymeccses eltiltás miatt.

A Hoffenheim gólzáporos mérkőzésen, 3-2-re győzte le a Kielt. Andrej Kramarić mesterhármast lőtt, és itt is volt kiállítás a meccs végén, de hiába cserélt ötször is a hazai csapat, Szalai Attila végig a padon maradt.

Schäfer Andrással a kezdőben érkezett az Union Berlin Mainzba, ahonnan 1-1-es döntetlennel el is tudták hozni az egyik pontot, méghozzá a szlovákiai Bénes Lászlónak találatának köszönhetően, akit pont Schäfer helyére cserélte be a 72. percben, hogy két perccel később be is találjon az ellenfél kapujába.

A Freiburgnak is sikerült győznie hazai pályán, méghozzá 3-1-re a Stuttgart ellen. Sallai Roland a cserepadon kezdte a mérkőzést, és csak a 73. percben állították be 3-1-es állásnál az egyik gólt szerző Doan Ricu helyére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!