Visszatért az F1, Norris nagy előnnyel verte Verstappent a holland időmérőn

2024. augusztus 24. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Holland Nagydíjjal tért vissza a hosszú nyári szünetről a Forma – 1, de a nagy leállás után sem borultak fel túlzottan az erőviszonyok, a futamot a világbajnoki pontverseny első két helyezettje kezdi majd az élről, igaz, fordított sorrendben.

Az időmérő első harmadában Daniel Ricciardo, az autójára nagyon panaszkodó Esteban Ocon, illetve Valtteri Bottas, Csou Kuan-jü és a nagy baleset után (átmenetileg) autó nélkül maradt Logan Sargeant estek ki.

Sargeant a harmadik, utolsó szabadedzésen hozott össze egy hatalmas balesetet, a falnak csapódva nagyon összetörte a Willliamset, ami aztán ráadásul ki is gyulladt. Ezek után a csapat szerelői pár óra alatt szinte teljesen új autót építettek az amerikai pilótának, de a kocsi nem készült el időben ahhoz, hogy a versenyző, akinek nem lett baja a balesetben, részt tudjon venni az időmérőn.

Az időmérő második, középső szakasza már megkavarta a dolgokat, nem jutott ugyanis a top 10-be sem Carlos Sainz a Ferrarival, sem Lewis Hamilton a Mercedesszel. Rajtuk kívül még Cunoda Juki és a két Haas, Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen estek ki. Az élen Lando Norris 9 ezredmásodperccel nyerte a csapaton belüli harcot Oscar Piastrival szemben, ekkor ők voltak a leggyorsabbak, de még George Russell is 56 ezreden belül volt Norris mögött. Az első hatost pedig kevesebb, mint 2 tizedmásodperc választotta el.

A lényeg persze a végére maradt, és ekkor is maradtak az élen a McLarenek, némi izgalmak után. Az utolsó percen belül Verstappen 45 ezreddel átvette a vezetést, de csak másodpercekig örülhetett ennek, a mögötte érkező Norris 3,5 tizedet vert rá, visszavéve az első helyet. Verstappen maradt a második, Piastri a harmadik helyre ért oda, majd jött George Russell, kiegészítve a második sort a rajtrácson. Norris pályafutása során negyedszer nyert időmérőt, Verstappennek pedig egy hármas sorozata szakadt meg, az előző három Holland Nagydíjat ő kezdhette az élről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!