Gündogan egy év Barcelona után vissza is megy a Manchester Citybe

2024. augusztus 23. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szezont töltött az FC Barcelona középpályásaként Ilkay Gündogan, máris visszatér a Manchester City csapatába. A német válogatott korábbi csapatkapitánya pénteki Instagram-bejegyzésében írt átigazolásáról.

Gündogan azt írja, a Barcánál töltött egy év hihetetlen élményekkel és hullámvölgyekkel teli időszak volt.

„Mindig is a Barcában akartam játszani, és nagyon hálás vagyok az emlékért és az élményért, amelyre egy életen át emlékezni fogok. A legjobbakat kívánom a szezonra és a jövőre nézve.”

– írja a bejegyzésében a focista. Gündogan azt is írja, szomorú, hogy máris el kell hagynia a klubot, az viszont kicsit enyhít szomorúságán, hogy tudja, ezzel segít a Barcelona nehéz anyagi helyzetén. A BBC cikke szerint ugyanis a Barcelona azért válik meg a középpályástól, hogy cserébe megszerezze a friss Európa-bajnok spanyol Dani Olmót az RB Leipzigtől.

Gündogan korábban 2016-tól volt a manchesteri csapat középpályása: a hét év alatt 12 trófeát gyűjtött a csapattal, köztük egy Bajnokok Ligája-győzelmet és öt bajnoki címet.

Gündogan a hét elején azt is bejelentette, hogy 82 mérkőzés után visszavonul a német válogatottságtól. Utolsó, 19. gólját éppen a magyarok ellen szerezte júniusban az Európa-bajnokság csoportkörében. A válogatottságtól búcsúzó posztjában azt írja, a csúcspont számára az volt, hogy az idei Európa-bajnokságon csapatkapitány lehetett. A 33 éves focista azt írta, már a torna előtt is érezte, hogy fizikailag és mentálisan is kimerült, ezért döntött végül úgy néhány hét gondolkodás után, hogy visszavonul a válogatottból.

A héten derült ki az is, hogy 15 év után a német válogatott kapusa, Manuel Neuer is visszavonul: ő volt a válogatott utolsó játékosa, aki már a 2014-es világbajnokságon is benne volt a győztes keretben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!