3-3-as döntetlent játszott a Fiorentinával a Konferencia-liga selejtezőjében a Puskás Akadémia

2024. augusztus 22. – 22:25

3-3-as döntetlent játszott a Fiorentinával a Konferencia-liga selejtezőjében a Puskás Akadémia
Wojciech Golla, a Puskás Akadémia játékosa gólt szerez a Fiorentina ellen – Fotó: Claudio Giovannini /MTI/EPA/ANSA/

Másolás

Vágólapra másolva

A Fiorentinával találkozott a Puskás Akadémia a Konferencia-liga selejtezőjének negyedik fordulójában, ahol a főtáblára jutás volt a tét. Az olasz csapat otthonában játszották az első meccset, amin hatalmas meglepetésre a Puskás Akadémia szerezte meg a vezetést. A 8. percben Michael Kayode szabálytalansága után tizenegyeshez jutott a magyar csapat. Nagy Zsolt állt a labda mögé, és bár David de Gea jó irányba vetődött, a Manchester United egykori kapusa nem tudta védeni a magyar válogatott védő lövését. Ezzel 1-0-ra vezetett a Puskás. Három perccel később már 2-0 volt a felcsúti csapatnak: egy labdaszerzésből induló gyors ellentámadás végén a finn Mikael Soisalo szerzett gólt.

Az első félidő hajrájában nagyon nyomott a Fiorentina, Alessandro Bianco révén kapufát is rúgtak. A hosszabbításban aztán Riccardo Sottil távoli lövéséből szerzett góllal szépítettek, így 2-1 volt a szünetben. Nem sokáig tartott ki a Puskás előnye, a 67. percben Martínez Quarta fejesével egyenlített a Fiorentina. A 75. percben már az olasz csapat vezetett, ezúttal a Juventusban is megforduló Moise Kean volt eredményes egy komoly védelmi hiba után. Ezzel már 3-2 volt a Fiorentinának.

Ekkor sem omlott össze a Puskás Akadémia, a 89. percben Wojciech Golla közeli fejesével egyenlítettek a felcsútiak. A hátralévő percekben már nem változott az állás, a Puskás Akadémia 3-3-as döntetlent játszott a Fiorentina otthonában. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a felcsúti Pancho Arénában.

Az előző fordulóban egy 94. percben szerzett szabadrúgásgóllal jutott tovább a Puskás Akadémia az örmény Ararat-Armenia ellen. Szintén a Konferencia-liga selejtezőjében volt érdekelt a Paks, amely az utolsó percekben bukta el a győzelmet a cseh Mladá Boleslav ellen, 2-2-es döntetlennel végződött az a meccs.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!