Leütötte ellenfelét a pályán a volt NB I.-es játékos, 2028 tavaszáig eltiltották

2024. augusztus 22. – 17:32

Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy vihart kavart a másfél héttel ezelőtti Mosonmagyaróvár II. – Mezőörs megyei első osztályú labdarúgó bajnoki mérkőzés. Az első félidő végén Venczel Zoltán, a vendégek rutinos csatára gyakorlatilag leütötte a hazaiak 17 éves védőjét úgy, hogy ott sem volt a labda. A fegyelmi bizottság 2028. március 30-ig tiltotta el a játékost.

A Credobus Mosonmagyaróvár klubigazgatója egy hete a Kisalföldet kereste meg a felvételekkel. A megyei bajnokság első fordulójában a helyi és környékbeli tehetséges fiatalokat összegyűjtő Mosonmagyaróvár fiókcsapata az egykori NB I.-es futballistákkal megerősített Mezőörsöt fogadta. A hazaiak nagy meglepetésre az első félidő vége előtt 1-0-ra vezettek, amikor a nyáron igazolt 17 éves védőjük hátrált, miközben a mezőörsi csatár egész egyszerűen leütötte őt. Mivel a mosonmagyaróváriak tehetségközpontként működnek, minden mérkőzést rögzítenek, így az esetről videó is készült.

A jelenet rendkívül sportszerűtlen, a labda a közelben sincs, a felvételen nem is látszik, vélhetően egy bal oldali vendégakció volt kibontakozóban, amikor az eset történt. Az incidenst a játékvezető sem vette észre, így semmilyen büntetést nem kapott akkor a Pápán egy mérkőzésen az NB I.-et is megjárt csatár, Venczel Zoltán.

A fiatal védő azonban szédült, le is kellett cserélni. A meccset végül a Mezőörs nyerte 3-1-re. A hazaiak aztán visszanézték a felvételt, ezt elemezve látták meg, mi történt a játékosukkal.

A mosonmagyaróvári klub a labdarúgó szövetség vármegyei igazgatóságánál feljelentést tett az ügyben, amelyhez a videófelvételt is mellékelte. Múlt héten aztán felfüggesztették Venczel játékjogát, a második fordulóban nem is léphetett már pályára. Döntést pedig most hoztak az ügyében. Eszerint a vétkes futballistát 2028. március 30-ig „mérkőzésen való részvételtől” eltiltották.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!