Egymilliárd eurót kér a Real Madrid Vinícius Júniorért a szaúdiaktól

2024. augusztus 13. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

Pár napja kezdett el terjedni, hogy a szaúd-arábiai al-Ahli meg akarja vásárolni a Real Madrid brazil támadóját, Vinícius Júniort. A Real azonban még alkudozni sem hajlandó a hírek szerint, és csak a hivatalos kivásárlási árért hajlandó megválni tőle, ami 1 milliárd euró. Az összeg direkt azért ennyire magas, mert ez a négyszerese minden idők legmagasabb átigazolási díjának (222 millió euró), amit még a PSG fizetett ki Neymarért 2017-ben.

A spanyol Marca úgy tudja, hogy ez az összeg még a szaúdiaknak is túl magas, de készek mélyen a zsebükbe nyúlni. A Marca szerint a szaúdiak így is jóval magasabb árat ajánlottak a támadó kb. 200 millió eurós piaci áránál, és hamarosan hivatalosan is ajánlatot tehetnek. Becslések szerint Vinícius öt év alatt egymilliárd eurót keresne Szaúd-Arábiában. Ezzel minden idők leggazdagabb játékosa lehetne a 24 éves brazil, aki már most 20 millió eurót keres évente Madridban.

Az al-Ahli egyike a nemrég óriási bevásárlást tartó szaúdi kluboknak. A csapatban játszik jelenleg is több egykori sztárjátékos, mint Rijad Mahrez vagy Roberto Firmino, illetve olyan egykori vagy jelenlegi válogatottak, mint Merih Demiral, Roger Ibanez és Franck Kessié.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!