A nyakára dobták a romániai birkózót az olimpián, hordágyon kellett elvinni a küzdőtérről

2024. augusztus 10. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly sérülést szenvedett szombaton a női szabadfogású birkózók 76 kilós súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a román Cătălina Axente, miután amerikai ellenfele, Kennedy Blades úgy dobta el, hogy leérkezéskor pont a nyakára érkezett. A birkózót percekig ápolták, majd hordágyon vitték el, de egyelőre úgy tűnik, nem szenvedett maradandó sérülést – írja a Guardian.

Blades már 6-0-ra vezetett a meccsen, amikor bő másfél perccel a vége előtt Axente mögé került, és el is tudta dobni őt. A dobás után hamar látszott, hogy a román birkózónak komoly fájdalmai vannak, ezért a bíró gyorsan le is állította az amerikait, mielőtt újabb akcióba kezdett volna. Az orvosi segítség is egyből megérkezett, és hamarosan teljes orvosi stáb volt a helyszínen, akik stabilizálták Axente nyakát és végül hordágyon vitték le őt a pályáról.

Az már a szőnyegen is látszott, hogy Axentének mozognak a végtagjai, a román birkózószövetség elnöke pedig a sportmedia.ro beszámolója szerint azt mondta, az első vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a birkózó gerince nem tört el, az idegei is épek és továbbra is tudja mozgatni a végtagjait és az ujjait is. Hozzátette, Axente fájlalja a jobb lapockáját, és lélegzetvételkor a nyaki gerincét is, de szerinte minden rendben lesz a birkózóval.

Blades sérüléshez vezető akciója a nyolcaddöntőben – Fotó: Punit Paranjpe / AFP
Blades sérüléshez vezető akciója a nyolcaddöntőben – Fotó: Punit Paranjpe / AFP
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!