Másfél héttel a dobogó után meglepődve vette észre, milyen viharvertnek néz ki a párizsi bronzérme

2024. augusztus 10. – 19:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Nyjah Huston a férfi gördeszkások utcai versenyében lett harmadik helyezett még július 29-én, múlt hétfőn, tíz nappal később viszont már arról rakott ki Insta-sztorit, hogy a bronzérme sokat veszített egykori fényéből, és meglehetősen kopottasnak, viharvertnek néz ki, írja a Guardian.

A gördeszkás azt mondta, hogy az érem az átadónál még nagyon jól nézett ki, de miután viselte egy ideig, némi izzadság is érte, és a barátai is a nyakukba vették párszor, kiderült, hogy nem olyan minőségi darab, mint amit gondolni lehetne. A lenti posztnál jobbra kattintva lehet megnézni a videót, amiben Huston az érem állapotát mutatja.

Az aranyérmek egyébként nagyrészt ezüstből készülnek, arany bevonattal, a bronzérmek általában réz, cink és ón ötvözetéből állnak. Párizsban az a különlegesség, hogy a dobogósok olyan érmeket kapnak, amelyek az Eiffel-torony egy-egy darabkáját tartalmazzák.

A Time-nak a párizsi olimpiai játékok egyik szóvivője azt mondta, hogy a sportolók megsérült érmeit kicserélik. Azt mondta, hogy értesültek róla, hogy az egyik sportoló a közösségi médiában beszélt az érme sérüléseiről néhány nappal az átadó után. Azt is jelezték, hogy együttműködnek az érmek gyártásáért és minőségellenőrzéséért felelős Monnaie de Paris-val, valamint az érintett sportoló olimpiai bizottságával, hogy kivizsgálják és megértsék, mi történt az adott éremmel.

A 29 éves Huston egyébként inkább aranyérmekhez van szokva, hatszoros világbajnok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!