Rasovszky Kristóf a nyílt vízi úszás olimpiai bajnoka, Betlehem Dávid bronzérmes

Legfontosabb

2024. augusztus 9. – 09:21

Rasovszky Kristóf a nyílt vízi úszás olimpiai bajnoka, Betlehem Dávid bronzérmes
Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid az ezüstérmes német úszóval, Oliver Klemettel a dobogón – Fotó: Siphiwe Sibeko / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi olimpián pénteken rendezték a férfi nyílt vízi úszók versenyét a Szajnában. A győzelmet a nagyszerű erőben, kirobbanó formában lévő Rasovszky Kristóf szerezte meg. Az előző olimpián második magyar versenyző tökéletesen osztotta be az erejét, végig az ő akarata érvényesült.

A 27 éves magyar a másfél kilométeres ellenőrző pontnál még nem vezetett, két és fél kilométernél már igen, utána pedig végig ő diktálta a tempót.

Kétszáz méterrel a vége előtt már nyilvánvaló volt, hogy a német Klemet nem tudja tartani az iramát. Amikor a célegyenesben jártak, Rasovszky még egyszer tudott váltani, és magabiztosan győzött. Két másodperccel utasította maga mögé a németet.

Miután Rasovszky célba ért, szurkolt a másik magyarnak, Betlehem Dávidnak, aki az olasz Acerenzával vívott hatalmas csatát a harmadik helyért, és az utolsó métereken leszakította magáról, és mindketten ott lehetnek a dobogón. A célban összeölelkezett a két magyar. A 20 éves Betlehem 1500 méteren negyedik lett, most előre lépett egyet. A német címvédő Florian Wellbrock a nyolcadik lett.

A verseny előtt Gellért Gábor, a hosszútávúszók kapitánya azt mondta, az igazi nehézséget a Szajna sodrása jelenti az úszóknak. A Szajna szennyezettsége is sok gondot okozott már eddig az olimpiai szervezőinek, de végül meg tudták tartani a folyóban a versenyeket. A magyarok a verseny napjáig egyébként nem kockáztatták meg, hogy a Szajnában edzenek, végig medencében készültek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!