Három kihagyott büntető nem fért bele, kikapott az elődöntőben a pólóválogatott

Legfontosabb

2024. augusztus 9. – 20:52

Három kihagyott büntető nem fért bele, kikapott az elődöntőben a pólóválogatott
Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra kikapott Horvátországtól a párizsi olimpia elődöntőjében. A válogatott jól védekezett, de a támadásai pontatlanok voltak, és több büntetőt is kihagytak a játékosok.

A mérkőzés közvetítését itt tudják visszaolvasni >>>

A válogatott miután az olaszokat legyőzte Vogel Soma parádés védéseivel, az elődöntőben a horvátokkal találkozott. Horvátország a negyedik helyen lépett tovább a csoportjából, de korántsem a szenvedős csoportmeccseken látott arcát mutatta a spanyolok ellen, és 10-8-ra legyőzte.

A horvátok megnyerték az első ráúszást, és be is fejezték Joković lövésével az első támadást. Erre három góllal válaszoltak a mieink, egy emberelőnyös figura végén Zalánki Gergő passzát Jansik Szilárd értékesítette, majd Vámos lőtte át a védelmet, Fekete Gergő is kihasználta a védekezés hibáját. Fatović duplával gondoskodott az egyenlítésről, utána Fekete Gergő nem tudta Bijać mellett a kapuba csúsztatni a labdát. A másik oldalon Vogel mutatott egy nagy bravúrt, nem hagyta, hogy meglepjék a szélről. 3-3-mal végződött az első játékrész.

A második negyedben Vámos ötméteresét Bijać hárította, de a kipattanó a balkezes magyar elé került, ő pedig kivárt, a kapus elsüllyedt, és felette a kapuba tette a labdát. A horvátok is kaptak egy büntetőt, de Fatović labdájával most nem tudott mit kezdeni a magyar kapus. A magyar létszámfölényt egy hihetetlenül szép megoldással használta ki Varga Dénes, öt méterről ejtett a kapuba. A magyar csapattal Fatović tartotta a lépést, belőtte a labdát a blokk mögé, amit Vogel nem tudott kiütni. Zuvela pontos távoli, felső sarkos lövésével 6-5-re a horvátok vezettek. A következő magyar támadás is elhalt, a horvátok kiharcoltak egy emberelőnyt, a kapitány időt kért, Fatović ezúttal is megtalálta a helyet, hol sebezhető Vogel, és a léc alá is lőtte a labdát. A félidőben így 7-5 volt oda.

A harmadik negyed elején Angyal Dánielt sikerült megjátszani emberelőnyben, aki okosan a kapuba helyezett. Az ellentámadásnál a horvátok kaptak előnyt, Bukić kiszorított helyzetből gyötörte a kapuba a labdát, Vogel csak beleérni tudott. A magyar kapus a következő támadásnál a helyén volt, előnyt is kaptunk, Manhercz pattintását Bijać kiütötte, a kipattanónál a magyar játékost víz alá nyomták, az ötméterest Manhercz nem tudta gólra váltani, mellé lőtte. A megszerzett labda után Jansik került lövőhelyzetbe öt méterre a kaputól, és a jobb felsőbe bombázott.

A horvátok hibátlanul játszották meg az előnyüket, Bukić egy gyors támadás végén habozás nélkül a kapu jobb oldalába bombázott. Az ellentámadásból ismét ötméteres járt a magyar csapat, Vámos magára vállalta, Bijać ezt a gondolatát is kiolvasta és kivédte. Vogel a legfontosabb pillanatban fogott egy szélről ellőtt labdát, így legalább maradt a kétgólos különbség (7-9).

Zalánki lövése gyenge volt, jó védekezés után az emberelőny megjátszása lassú és körülményes volt, hárították a horvátok. Öt perc sem volt már hátra, amikor Nagy Ádám megtalálta az utat a magasodó kezek közt a kapu jobb sarkáig, és már csak egy gól volt a hátrány.

A következő horvát támadást kivédekezték a magyarok, Vogel érezte meg jól az irányt. A mieink támadásánál kontrát fújtak, jöhettek a horvátok, de a lövésük erőtlen volt. A magyar csapat emberelőnybe került, középről megint Nagy vállalta el, de telibe lőtte a horvát kapust. A másik oldalon is kimaradt a helyzet, oldalhálót találtak.

Két perccel a vége előtt újra emberelőnyhöz jutott a magyar csapat, ami időt is kért. A helyzet kimaradt, ráadásul kiállították Vargát, erre a horvátok kértek időt. A támadás végén Kragić lőtt el, és a kapufát találta el. Kipattanóból megint támadhattak, és még Angyalt is kiküldték a bírók. A következő lövést Vogel védte, de maradt továbbra is a horvátoknál a labda, aki megpróbálták lepörgetni a maradék fél percet. A magyar csapatnak szűk 15 másodperce maradt támadni, még sikerült kapu elé játszani a labdát, de Zalánki utolsó pillanatos lövése a kapu fölé ment, maradt a 9-8-as állás.

A válogatott a harmadik helyért majd az Egyesült Államok csapatával játszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!