Az elpusztult kutyájának ajánlotta olimpiai győzelmét a holland úszó

2024. augusztus 9. – 08:38

Az elpusztult kutyájának ajánlotta olimpiai győzelmét a holland úszó

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön a holland Sharon van Rouwendaal nyerte a párizsi olimpián a nők 10 kilométeres nyílt vízi úszását, és győzelme után arról beszélt, hogy a nem sokkal korábban elpusztult kutyájáért is küzdött. Az sem volt véletlen, hogy a parton a csuklójára tetovált mancsra mutatott.

A kutya a Rio nevet viselte, ami Van Rouwendaal 2016-os olimpiai aranyérmének helyszínére, Rio de Janeióra utalt. Rio májusban pusztult el, amit nagy csapásként élt meg az úszó, megszűnt létezni számára a világ.

"Három hétig nem is foglalkoztam az úszással, ő volt a én kisbabám' – mondta Párizsban Van Rouwendaal.

A kutyán tüdőműtétet hajtottak végre, és azt remélték, hogy felépül, és majd az olimpia után egy kertes házban élnek együtt, de komplikációk léptek fel, és elpusztult.

“Úgy voltam, próbáljuk meg, és majd tiszta szívemből érte úszom majd. Megcsináltam, megnyertem neki” -nyilatkozta az úszó.

Van Rouwendaal arról is beszélt, hogy versenye közben ő belekortyolt a Szajnába is, és teljesen ihatónak érezte. Ez azok fényében, hogy napokig nem engedték be az úszókat a folyóba annak nagy szennyezettsége miatt, meglehetősen vakmerő húzás volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!