Kokaint akart venni a párizsi éjszakában egy ausztrál gyeplabdázó, a rendőrök letartóztatták

2024. augusztus 7. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

Kokainvásárlás miatt őrizetbe vettek egy ausztrál gyeplabdázót a párizsi olimpián – írta az MTI.

A francia ügyészség tájékoztatása szerint a kedd éjszaka, a Montmartre közelében lezajlott akció során a 17 éves drogkereskedőt is előállították. Az Ausztrál Olimpiai Bizottság megerősítette a letartóztatást, és közölték, hogy vizsgálják az esetet. Az érintett sportoló személyazonosságát azonban nem hozták nyilvánosságra, mint ahogy azt sem, hogy a férfi vagy a női csapatban szerepelt-e az olimpián.

Ugyanakkor sajtóértesülések szerint a férfi válogatott 28 éves tagjáról, Thomas Craigről van szó. A Guardian azt írta, hogy Craig őrizetben van, de nem emeltek még ellene vádat. A párizsi ügyészség megerősítette a Guardiannek, hogy a rendőrök kedd este a város IX. kerületében szemtanúi voltak egy kokainügyletnek, ami után letartóztattak két férfit. „A rendőrök letartóztatták a 2006 decemberében született eladót, valamint az 1995 szeptemberében, Ausztráliában született vevőt is” – mondta az ügyészség szóvivője. „Tekintettel az eladótól lefoglalt kábítószer-mennyiségre, a nyomozást a kábítószer-ellenes ügyosztályra bízták. Mindkét személy rendőrségi őrizetben van” – tette hozzá.

Craig az ausztrál gyeplabda-válogatott tapasztalt tagja, a második olimpiáján szerepelt, miután három évvel ezelőtt a tokiói játékokon ezüstérmet nyert.

A párizsi olimpián az ausztrál gyeplabdázók csalódást keltően szerepeltek, mind a férfi, mind pedig a női csapatuk kiesett a negyeddöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!