Svájci klubban folytatja a foci-Eb-n gólt lövő Csoboth Kevin

2024. augusztus 6. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

A svájci élvonalbeli St. Gallen bejelentette az Újpestről érkező, 24 éves, tízszeres magyar válogatott Csoboth Kevin szerződtetését – írja a Nemzeti Sport.

„Csoboth Kevin 24 évesen jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Örülünk, hogy minket választott” – nyilatkozta a svájciak sportigazgatója, Roger Stilz. Csoboth távozásáról az ujpestfc.hu is beszámolt.

„Kevin távozása nem pénzkérdés volt, hanem egy személyes döntés. Ő úgy érezte, váltania kell ahhoz, hogy még magasabb szinten tudja folytatni a pályafutását, mi pedig a magyar labdarúgás és a magyar válogatott érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, nem gördítünk akadályt a távozása elé” – mondta el az Újpest FC elnöke, Ratatics Péter.

Ratatics szerint Kevinért már több mint egy éve is érkezett komoly ajánlat, ám ő „a kiemelkedő fizetés és a külföldi karrier helyett akkor úgy döntött, marad és segíti a klubot a bennmaradás kiharcolásában”. „Ezt és minden mást, amit az Újpestért tett, köszönünk neki!” – mondta Ratatics.

A Portugáliában is nevelkedett Csoboth korábban a Benfica B csapatában már szerepelt külföldön, felnőttcsapatban, a portugál másodosztályban, de első osztályban Svájcban játszhat először felnőttek között.

Csoboth Kevinről ebben a cikkben írtunk részletesebben. A neve akkor vált igazán ismertté az országban, amikor az EB-n gólt lőtt Skócia ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!