LeBronék megszórták a brazilokat, 122-87-tel elődöntősök, a szerbek történelmi hátrányból álltak fel

2024. augusztus 6. – 23:43

Másolás

Vágólapra másolva

Négy meccsel kialakultak az olimpiai férfi kosárlabdatorna elődöntői, francia–német és amerikai–szerb párharcok, vagyis csoportkörös visszavágók jönnek a döntőért.

A németek 76-63-ra verték a Jánisz Antetokúnmpóval (vagy ahogy mindenki ismeri, Giannis Antetokounmpóval) felálló görögöket. A félidőben még 36-36 volt, utána viszont a németek irányítottak.

A második meccsen Szerbia történelmi feltámadást produkált, az ausztrálok 24 ponttal is vezettek, de valahogy innen is vissza tudtak jönni a meccsbe Nikola Jokićék, akik előbb hosszabbításra mentették a negyeddöntőt, majd 95-90-re meg is nyerték azt. A 24 pontos fordítás a legnagyobb az olimpia történetében. A szerbek legjobbja nem meglepő módon a 2023-as NBA-bajnok, háromszoros MVP Jokić volt, aki 21 pontot, 14 lepattanót és 9 asszisztot gyűjtött.

A harmadik meccsen a házigazda franciák 82-73-ra verték Kanadát. Utóbbi kiesése nem kis meglepetés, az olimpia előtt sokan bennük látták az amerikai csapat legnagyobb riválisát, nem kis mértékben azért, mert 10 NBA-játékost vittek magukkal. A 12 ezer hazai szurkoló előtt játszó franciák végig vezettek, Guerschon Yabusele és Victor Wembanyama vezérletével már éremközelben vannak.

Az abszolút favorit Egyesült Államok eközben gálázott a negyeddöntőben, LeBron Jamesék 122-87-re, vagyis 35 pontos különbséggel, játszi könnyedséggel verték Brazíliát. Az amerikai oldalon mindenki beállt, sőt, a legkevesebb játékperc 8 volt Tyrese Haliburtonnél, viszont senki sem játszott 21 percet, ami jól fog jönni a későbbiekben. Devin Booker 18, Anthony Edwards 17, Joel Embiid 14 pontot dobott, LeBron James 12 ponttal zárt.

A csütörtöki elődöntőkben két visszavágó jön a csoportkörből. Akkor Németország 85-71-re nyert a franciák ellen, a németeknél Dennis Schröder és Franz Wagner is 26 pontig jutott, rájuk jobban kell majd vigyázni. A csoportkör elején játszott szerb–amerikai vége 84-110 lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!