VAR-dráma után, a hosszabbításban harcolta ki az olimpiai döntőt a francia fociválogatott

2024. augusztus 6. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaország és Spanyolország játssza a férfi labdarúgótorna olimpiai döntőjét, miután a házigazda válogatott hosszabbítás után 3-1-re verte Egyiptomot Lyonban.

Az elődöntő sokáig nem alakult jól Thierry Henry válogatottjának, hiába jutottak el többször is a kapufáig a franciák, Egyiptom Szaber góljával a 62. percben vezetést szerzett.

Csak a mérkőzés hajrájában, a 83. percben jött össze az egyenlítés, amikor Jean-Philippe Mateta lőtt a hálóba egy kiugratás után. Aztán a rendes játékidő hosszabbításában hosszú percekig állt a játék egy tizenegyesgyanús eset varozása miatt, amikor az egyiptomi Fajed kezéhez ért a labda egy fejpárbaj után. A játékvezető azonban nem ítélt büntetőt a franciáknak.

Jöhetett a hosszabbítás, a tizenegyesgyanús szituációnál reklamáló Fajed megkapta második sárga lapját is a 92. percben, az emberhátrányt pedig már nem bírta Egyiptom, Mateta a 99. percben egy közeli fejessel a vezezést is megszerezte a franciáknak.

A 110. percben dőlt el végleg a meccs, amikor egy tizenhatoson belüli kavarodás után Olise rúgta be a franciák harmadik gólját.

Franciaország Spanyolországgal találkozik a döntőben, ezzel biztossá vált, hogy a spanyolok 1992-es győzelme után ismét európai válogatott nyeri az olimpiát a férfi futballtornán. Thierry Henry edzői karriejében az olimpiai győzelem lenne az első komolyabb siker.

A harmadik helyért Egyiptom Marokkó ellen mérkőzik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!