Tizenhét gólt lőttek a férfi pólósok, magabiztos játékkal verték a címvédő szerbeket

2024. augusztus 5. – 13:23

Tizenhét gólt lőttek a férfi pólósok, magabiztos játékkal verték a címvédő szerbeket
Jansik Szilárd (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország – Szerbia mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 5-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A férfi vízilabda-válogatott az első negyed után fordított, és biztos különbséget kiépítve győzte le végül 17-13-ra a címvédő szerbeket a párizsi olimpia csoportkörében. A mérkőzés eldöntötte, hogy a magyar csapat jutott tovább a harmadik helyen a csoportból, a negyeddöntős szereplés már mindkét válogatottnak biztos volt.

Miénk volt a labda az elején, de az első kapura lövés a szerbektől jött. Vogel viszont egymás után mutatott be szép védéseket, Fekete Gergő pedig egy kontrából megszerezte az első magyar gólt. Miloš Ćuk előbb a bal felsőbe, majd a jobb alsóba vágta be a labdát, amire Vámos Márton egyenlített.

Kettős emberelőnyben újból vezetést szereztek a szerbek Dušan Mandić találatával. A negyedet aztán kétgólós hátrányban zárta a csapat, Zalánki Gergő lövését viszont kivédte a szerb kapus.

A 2-4 után a második negyedet aztán nagy lendülettel kezdte a magyar csapat. Előbb Fekete vágta be, majd szép védekezés után sikerült megszerezni a labdát, és Zalánki bombájával már ki is egyenlítettek. A védekezés nagyon jól működött, három egymást követő támadásból nem tudtak kapura lőni a szerbek. Nagy Ádám messzi lövésével már 5-4 lett. Utána is sikerült labdát szerezni, és Manhercz Krisztián villámgyorsan újabb gólt szerzett. A szerbek kapust is cseréltek utána.

Mandić belőtte a jobb felsőbe az ötméterest, majd Strahinja Rašović lövésével kiegyenlítettek a szerbek. Varga távoli lövésére megint Mandić tudott válaszolni, a kapufáról visszapattant a szerbekhez a labda, azt értékesítette. A negyed vége előtt előbb még Zalánki szerzett vezetést a csapatnak, majd Varga Dénes jött. A szerb kapus kiúszott a kapuból, de a labdát Vargához dobta. Ő pedig a magyar térfélről be is vágta az üres kapuba, és így 9-7 lett a negyed végén.

Harmadszorra is elhozták a magyarok a labdát, Fekete pedig visszakézből hamar bevágta a negyed első gólját. Egy mintaszerű támadás végén Vigvári beadta középre Jansik Szilárdnak, aki 11-7-re növelte az előnyt. Jó blokk is jött a magyar védőktől, majd Vámos újabb gólja után már időt kértek a szerbek.

Mandić talált be közelről, megszerezve ezzel a szerbek első gólját a harmadban. Magyar időkérés jött, amit Zalánki találata követett, 13-8. Vogel bemutatta a 11. védését is. Vigvári góljára Vico találata jöttm de Fekete összességében negyedik góljával 15-9-re zártuk a negyedet.

A negyedik negyed elején Bányai Márk állt be Vogel helyére, és rögtön védésel mutatkozott be. Emberelőnyből pedig Zalánki simán bevágta öt méterről. Nikola Dedović is betalált a szerbeknél, majd megint Mandić villant meg, és vágta be messziről az ötödik gólját. Manhercz lövése elakadt a blokkban, de Zalánki labdaszerzése után Molnár Erik is gólt szerzett. A szerbek ötméteresét Ćuk értékesítette, a 17-13 után Hárai még próbálkozott, de több gól már nem született.

"Ugyanazt folytattuk, amit korábban. Az ausztrálok elleni meccsből a pozitívumokat mutattam meg a fiúknak, mert bármennyire is nehéz találkozó volt az, rengeteg jó dolgot csináltunk, voltak kiváló védekezéseink és gyönyörű gólokat lőttünk. Persze voltak hibáink, ilyen volt az emberelőnyök kihasználása, amin dolgoztunk is" – mondta a szakember a találkozót követően" – nyilatkozta a szerbek elleni meccs után Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A magyar válogatott következő meccse szerdán jön majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!